Beko Buzdolabı Gösterge Paneli Anlamları

Beko Buzdolabı Gösterge Paneli Anlamları
Date Icon Temmuz 22, 2024
Text Sizer
Close Icon3 dakika
  • Facebook Icon
  • Twitter Icon
  • Pinterest Icon
  • Envelope Icon
  • Whatsapp Icon

Beko buzdolabı gösterge paneli üzerinde yer alan işaretler ve ışıklar buzdolabını kullanmayı ve sorunları keşfetmeyi önemli ölçüde kolaylaştırır. Sıcaklık değerleri, çalışma modları ve uyarı ışıkları ile donatılan Beko buzdolabı gösterge paneli, dolap içindeki gıdaların güvenle muhafaza edilmesine yardımcı olur. Isı değişimleri veya güç kesintisi gibi durumlar gösterge paneli üzerinden rahatlıkla takip edilebilir.

Beko buzdolapları üzerinde bulunan gösterge panelleri, modelden modele farklılık göstermekle birlikte benzer özelliklere sahiptir. Bu panel sayesinde buzdolabında bulunan yiyeceklerin türüne ve iklim koşullarına en uygun soğutma değerleri kolaylıkla seçilebilir. Beko buzdolabı ayar düğmesi kaçta olmalı, buzdolabı neden uyarı verir, buzdolabı ikaz ışığı anlamları nelerdir? Gelin, bu soruların yanıtlarına yakından göz atalım.

Beko Buzdolabı Uyarı İşaretleri

Sarı, beyaz veya kırmızı renklere sahip olabilen ünlem işareti, yaygın olarak karşılaşılan uyarı işaretlerinin başında gelir. Ünlem işareti, genellikle buzdolabının soğutma işlemi için fazla efor harcadığını ya da dolap içindeki sıcaklığın normal değerlerinden saptığını gösterir. Gün içinde yaşanan uzun süreli elektrik kesintileri, kapının açık kalması ve soğuk hava kanallarının yiyeceklerle kapatılması gibi durumlar ünlem işaretinin yanması için yeterli olabilir.

Ünlem veya farklı bir uyarı ışığı ile karşılaşıldığında ilk olarak dolapta anormal bir durumun olup olmadığı araştırılmalıdır. Sebze saklama haznelerinin veya yan bölmelerin tam kapanmaması halinde dolap kapağı açık kalabilir. Uyarı ışığını yakan bir diğer konu da poşet veya saklama kabı benzeri eşyaların dolabın arka kısmına yaslanmasıdır. Bu durum soğuk hava akışını bozarak kabinin gerekli oranda soğutulamamasına neden olabilir.

Beko Buzdolabı Soğutucu Uyarı İşaretleri

Beko buzdolabı ayar düğmesi çevresine konumlandırılan soğutucu uyarı ikazı, dolabın alt bölümünde işlerin yolunda gitmediği anlamına gelebilir. Gereğinden fazla çalışan buzdolabı daha çok elektrik tüketmekle birlikte daha fazla da ısınır. Soğuk hava sirkülasyonunun bozulması, ısı dengesinde sapmalara yol açabilir. Sebze veya meyvelerin normalden önce bozulmasından kaynaklı olarak dolabın alt bölümünde kötü koku oluşabilir. Soğutucu uyarı ışığı sayesinde sorunu erkenden keşfedebilir, dolap içi düzenini yeniden oluşturarak daha sağlıklı bir kullanım elde edebilirsiniz.

Beko buzdolaplarında yer alan uyarı ışıkları sadece ikaz anlamına gelmez, fonksiyonel kullanımı destekleyen faydalı gösterge ışıkları da vardır. Soğutucu kabini içindeki özel aydınlatmalar ve ışık sistemleri, gün ışığını simüle ederek sebze ve meyvelerin tazeliğini korumasına yardımcı olur. Yumurta haznesi veya kapı içlerine eklenen ek aydınlatma ışıkları da kullanım konforunu bir üst noktaya taşır. Sebil özelliği taşıyan buzdolapları önündeki doğal aydınlatmalar hem ortama hoş bir ambiyans kazandırır hem de dolaptan soğuk su almayı kolaylaştırır.

Beko Buzdolabı Dondurucu Uyarı İşaretleri

Buzdolabı dondurucu ikaz ışığı farklı nedenlerle yanabilir. Yanıp sönen veya sürekli yanan buzdolabı uyarı işareti, ısı farklılığından dolayı oluşabileceği gibi yolunda gitmeyen bir durum olduğunu da işaret edebilir. Beko buzdolabı uyarı işaretleri arasında yer alan dondurucu uyarı işareti, kar tanesi şeklinde yanıp sönebilir. Küçükten büyüğe doğru parlayan kar taneleri, dondurucunun hızlı soğutma fonksiyonu aktif hale geldiğinde çalışır ve dondurucu gerekli sıcaklığa düştüğünde kendiliğinden kapanır.

Ünlem veya buz işareti şeklinde beliren uyarı ışığı, dondurucu içinde don oluştuğu durumlarda da görülebilir. No frost sistemler buz oluşturmadan dondurma özelliğine sahiptir. Dondurucu içinde olağan dışı bir buzlanma oluşursa sistem kendini korumak için sesli veya görsel uyarı verebilir. Şişeden dökülen yüksek miktarda sıvılar ani buzlanmaya neden olabilir. Kapı mıknatısının aşınmasına bağlı olarak içeri sızan sıcak hava da ekstra buzlanmaya yol açabilir. Bu tür durumlarda hatanın kaynağını bulmak ve sorunu hızlıca gidermek gerekir.

Beko Buzdolabı Diğer Uyarı İşaretleri

Beko buzdolabı işaret anlamları buzdolabını daha iyi anlamanıza yardımcı olur. Temel bilgilendirme işaretlerinden biri olan ECO ışığı, buzdolabının ekonomik modda çalıştığını gösterir. Beko buzdolabı reset atma işareti, dolap sıcaklık değerlerini ve temel ayarları fabrika ayarlarına getirebilmenizi sağlar. Reset butonu bulunmayan modellerde fabrika ayarlarına dönebilmek için ise kullanım kılavuzunda belirtilen şekilde iki tuş kombinasyonu ile resetleme yapmak mümkündür. Kablosuz özelliğe sahip buzdolabı modelleri üzerinde akıllı cep telefonu veya tablet ile bağlantı kurabilmeye yarayan eşleştirme butonları da bulunabilir.

Beko Buzdolabı Arıza Kodları

Beko buzdolabı arıza kodları, ürünün modeline, üretim yılına ve teknik özelliklerine bağlı olarak farklılık gösterebilir. Beko marka buzdolaplarında karşılaşılabilen hata kodları, içinde büyük harf ve rakamların bulunduğu çeşitli dizinlerle ifade edilir. E1, E2, E8, F0, EA ve EB benzeri buzdolabı arıza kodları, hatanın nedenini kolayca anlayabilmenize olanak tanır.

Beko Buzdolabı Arıza Kodları Listesi

Beko buzdolabı arıza kodları, modelden modele çeşitlilik gösterebildiği için buzdolabınızın model numarası ile arama yapmanız daha doğru sonuçlar almanızı sağlar. Beko buzdolabı gösterge paneli anlamları ve ikaz kodları, kullanım kılavuzunda ayrıntılı olarak paylaşılır. Hata durumunda ikaz kodlarının anlamını öğrenebilir ve soruna uygun olarak aksiyon alabilirsiniz.

Beko Buzdolabı Arıza Kodları Çözümleri

Beko buzdolaplarında arıza veya anlık sorun anında ilk olarak kırmızı ya da sarı uyarı ışığı yanar. Uyarı ışığının yanında yer alan hata kodu da arızanın nedenini anlamanıza yardımcı olur. Örneğin; E1 kodu Defrost sensörü arızası anlamına gelir. E2 kodu Freezer Sensörü, E4 kodu da Fresh Food sensörü arızasında ortaya çıkar. Sensör harici sorunlarda görülen F0 kodu ise ısıtıcı arızası sorunlarına karşılık gelir.

Buzdolabı arıza kodları donanımsal sorunlara işaret edebileceği gibi anlık sorunlardan da oluşabilir. Buzdolabının kapağının açık kalması, sıcak yiyeceklerin dolapta tutulması veya dondurucuya aşırı yükleme yapılması gibi durumlarda da sistem hata verebilir. Hatanın sensör veya motor gibi önemli parçalardan mı yoksa kullanım hatasından mı kaynaklandığını öğrenmek için bir süre beklenebilir.

Dondurucu bölümüne bir anda çok sayıda et ve sebze benzeri yiyecek eklemek buzdolabının kapasitesi üzerinde çalışmasına neden olabilir. Buzdolabı bu gibi durumlarda uyarı ışığı veya hata kodu verebilir. Belli bir süre bekledikten sonra uyarı ışığı kendiliğinden sönebilir. Uyarı ışığının sönmediği durumlarda panel üzerinden resetleme yapmak gerekebilir. Beko buzdolaplarında reset işlemleri için dokunmatik panel üzerindeki SET veya dondurucu işaretlerine aynı anda basmak yeterlidir. Reset işleminin ardından uyarı ışığı tekrar yanarsa donanımsal bir sorun olma ihtimali vardır. Buzdolabı ikaz ışığı veya uyarı lambasının sönmemesi halinde yetkili bir servisten profesyonel destek almanız sorunu ortadan kaldırmanızı sağlayacaktır.

Beko Buzdolabı Gösterge Paneli Ayarları

Beko buzdolabı dijital gösterge ayarı, cihazın modeline uygun olarak manuel veya dokunmatik butonlar üzerinden gerçekleştirilir. Gelişmiş dijital panellerin üzerinde derin dondurucu sıcaklığı, soğutucu sıcaklığı, çalışma modları ve genel durum ışıkları yer alır. Beko buzdolabı sıcaklık değerleri; kar tanesi, derece, kilit, ECO veya yazlık modu butonları yardımıyla ayarlanır. Ekranı kapatma tuşu sayesinde paneli tamamen karanlık şekilde kullanabilmek de mümkün olur.

Buzdolabı derece ayarlama işleminde alt ve üst paneli karıştırmamak da önemlidir. Bazı Beko buzdolaplarında derin dondurucu altta, soğutucu üstte olabilir. Buna uygun olarak sıcaklık ayarı yapılmalıdır. Panelde bulunan alt ve üst soğutucu şeması da sıcaklık değerlerini karıştırmadan ayarlayabilmenize yardımcı olur. Derin dondurucu sıcaklık ayarı -16 ile -24 arasında değişebilirken kabin sıcaklık değerleri de 2 ile 8 derece arasında tutulabilir. Minimum ve maksimum sıcaklık değerleri, ortamın sıcaklığına, dolabın özelliklerine, muhafaza edilen gıdaların türüne ve iklim koşullarına bağlı olarak değiştirilebilir.

Beko Buzdolabı Soğutucu Sıcaklık Ayarı

Beko buzdolabı soğutucu sıcaklık ayarı, mevsim koşullarına göre ayarlanabilir. Soğutucu içine alınan yiyecekler dolap iç ısısından sıcaksa soğutucu butonuna da basılabilir. Kar tanesi şeklinde olan soğutucu butonu, kabin iç ısısının önceden tanımladığınız sıcaklığa kolayca ulaşabilmesini sağlar. Beko buzdolaplarında kar tanesi ile gösterilen hızlı soğutma fonksiyonu devreye girdiğinde dolap sıcaklığı kademeli olarak düşer. Su, meşrubat ya da meyve gibi gıdalar daha hızlı soğutulabilir.

Yaz mevsiminde havalar daha fazla ısındığı için buzdolabının sıcaklığını değiştirmek gerekebilir. Dolap kapağı her açıldığında hızla yer değiştiren sıcak ve soğuk hava da kabin iç ısısının normalden daha fazla değişmesine neden olur. Yaz gibi sıcak mevsimlerde soğutucu ısısını 3 ya da 4 derecede tutmak yeterlidir. Daha düşük sıcaklık değerleri kabin köşelerinde veya yiyecekler üzerinde buzlanmaya neden olabilir. Kış mevsiminde ise sıcaklık değerleri 4 veya 5 kademesine alınabilir.

Beko Buzdolabı Dondurucu Sıcaklık Ayarı

No-Frost Beko buzdolapları, buz yapmadan dondurma özelliğine sahiptir. Dondurucu bölümüne aktarılan ısı her noktada eşit olduğu için et ürünlerini en ideal şekilde dondurmak mümkün olur. Tıpkı soğutucu kabininde olduğu gibi, üst bölüm olan dondurucuda da hızlı veya şok soğutma özelliği bulunur. Taze et, pizza, mantı veya hazır gıda gibi hızlı şekilde dondurulabilecek ürünleri, dondurucu sıcaklık göstergesinin hemen yanında bulunan kar tanesi ile dondurabilirsiniz.

Yeni nesil Beko buzdolaplarının -16 ile -24 arasında değişebilen dondurucu sıcaklığı, hassas gıdaları güvenle muhafaza edebilmenize olanak tanır. Yaz aylarında soğukluğu muhafaza edebilmek için -20 veya -22 gibi alt sıcaklık değerlerine ayarlama yapılabilir. Çok soğuk iklim koşullarında yaşayanlar ise bu sıcaklığı -20 civarında tutabilir. Sıcaklık ayarı yaparken göz önünde bulundurabileceğiniz bir diğer husus ise gıda türüdür. Dondurucuda et ürünleri yerine sadece bezelye, fasulye ve havuç gibi sebzeler muhafaza edilecekse ısı değeri -18 ya da -16 değerine de getirilebilir.

Beko Buzdolabı Diğer Ayarlar

Yeni model buzdolaplarında kullanımı kolaylaştıran çok sayıda fonksiyon bulunur. Beko buzdolaplarında sıklıkla yer verilen buton kilidi de ısı ayarlarının yanlışlıkla değiştirilmesini engeller. Bazı modellerde sıcaklık ayarlamaları dolap içindeki yiyeceklerin sayısına, türüne veya hacmine göre otomatik olarak ayarlanabilir. Buzluk haznesi bulunan modellerde hazır buz yapma veya soğuk su alma gibi özelliklere ait işlemler de dijital gösterge paneli üzerinden yönetilebilir.

Beko buzdolabı modellerinde yer alan bir diğer fonksiyonel ayar seçeneği ise tatil modudur. Genellikle gösterge panelinin en alt bölümüne konumlandırılan tatil modu, tatile çıkmadan önce dolabını tasarruf öncelikli çalışma düzenine geçirebilmenizi sağlar. Şemsiye şeklinde sembolize edilen tatil butonuna 3 saniye basılı tutarak sistemi aktif hale getirmeniz yeterlidir. Bu özellik soğutucu bölümünü devre dışı bırakarak sadece dondurucunun çalışmasına olanak tanır. Alt bölümde yer alan tüm yiyecekleri, sebze ve meyve gibi gıdaları dışarı aldıktan sonra bu özelliği kullanabilirsiniz. Tatilden döndükten sonra ise aynı butona 3 saniye basılı tutarak dolabı eski çalışma düzenine getirebilirsiniz.

Siz de eskiyen buzdolabınızı yenilemek veya daha üst teknolojilere geçiş yapmak için Jebinde ayrıcalıklarından yararlanabilir, bütçenize ve ihtiyacınıza en uygun beyaz eşya modellerine hemen sahip olabilirsiniz.

Kapat
SEPETİNİZ
{{item.Name}}
{{(item.ProductFeatures | filter: {Id : 2108})[0].Name}}
% {{ ((item.OldPrice - item.Price) / item.OldPrice * 100) | number:'0' }} İNDİRİM
{{(item.ProductFeatures | filter: {Id : 118})[0].Name}} {{item.Amount}} Adet
{{item.TotalPrice | number:2}} TL
{{item.TotalOldPrice | number:2}} TL
Sil
Sepet Boş
SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN
Aramayı Kapat
Kapat
Favori Listenizde Ürün Bulunmuyor

Karşılaştırma listenizde en az 2 ürün bulunmalıdır.

ALIŞVERİŞE DÖN