Beko TV Ayarlama Rehberi 2024

Beko TV Ayarlama Rehberi 2024
Date Icon Ağustos 13, 2024
Text Sizer
Close Icon3 dakika
  • Facebook Icon
  • Twitter Icon
  • Pinterest Icon
  • Envelope Icon
  • Whatsapp Icon

Günümüzde, teknolojinin günden güne gelişmesiyle birlikte neredeyse her ev veya iş yerinde televizyonlar yer alır. Televizyonlarda istenmeyen sorunlar veya yeniden ayarlama yapılabilmesi gibi durumlar ortaya çıkabilir. Bu durumlarda, gerekli ayarlamaları hatasız bir şekilde yapmak oldukça önemlidir. Beko televizyonlar, kullanıcı dostu arayüzleri ve gelişmiş özellikleriyle piyasada ön plana çıkar. 2024 yılı itibariyle piyasaya sürülen yeni modeller genel olarak üstün görüntü kalitesi, gelişmiş ses sistemleri ve akıllı televizyon fonksiyonlarıyla büyük bir oranda dikkat çeker. Sizler için hazırladığımız Beko TV Ayarlama rehberi 2024, Beko TV'ler ile ilgili birçok detayı içerir.

Beko Kendinden Uydulu TV Kanal Ayarlama Nasıl Yapılır?

Beko kendinden uydulu TV modelleri, uydu alıcısı içerisinde bulunan gelişmiş özelliklere sahip televizyon modelleri arasında yer alır. Günümüzde bu modelde olan televizyonlarda, kullanıcılar herhangi bir ekstra cihaz kullanmadan uydu kanallarına erişim imkanı sağlar. Beko kendinden uydulu TV kanal ayarlama prosedürü aşağıdaki gibi gerçekleştirilebilir:

  • Kumandadan “Menü” tuşuna basarak Beko kendinden uydulu TV kanal ayarlama işlemine başlayabilirsiniz.
  • “Menü” tuşuna tıklamalısınız. Daha sonra ise karşınıza çıkacak olan bölümden, "Kurulum" butonuna tıklamanız gerekir.
  • Kurulum menüsünden ise "Kanal Ayarları" bölümüne tıklamanız gerekir. Beko TV’lerde genel olarak bu seçenek "Kurulum" menüsünün altında yer alır. Eğer bulamadıysanız, televizyonunuzun kitapçığından gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.
  • Daha sonra, "Otomatik Arama" seçeneğini tıklayabilirsiniz. Yapacağınız bu işlem, TV'nizin tüm uydu kanallarını otomatik olarak tarama yapmasını sağlar.
  • Eğer “Otomatik Arama” bölümü televizyonunuzda yer almıyorsa; arama işlemi başlamadan önce, "Uydu Seçimi" ayarını yapmanız gerekebilir. Uydu seçimi yaparken, TV'nizin bağlı olduğu uyduyu seçip daha sonra devam edebilirsiniz.
  • Ayarları yaptıktan sonra "Başlat" tuşuna tıklayabilirsiniz. TV'niz, seçilen uydu üzerinden kanalları detaylı olarak taramaya başlayacaktır. Tarama işlemi yaklaşık olarak iki dakika civarında sürer.
  • Tarama işlemi başarılı olarak tamamlandıktan sonra sistem tarafından bulunan kanalların manuel olarak kayıt edilmesi gerekebilir. Bazı Beko TV modellerinde  işlem genel olarak otomatik olarak yapılır, fakat bazı Beko TV’lerde karşınıza çıkan bilgi kutucuğundan manuel olarak onay verilmesi gerekebilir.  
  • Tüm işlemleri tamamladıktan sonra, Beko kendinden uydulu TV'niz ile tüm uydu kanallarını dilediğiniz gibi izleyebilirsiniz.

Beko TV Frekans Ayarlama Nasıl Yapılır?

Beko TV'nizin frekans ayarlarını yaparken dikkatli şekilde hareket edilmesi gerekir. Beko TV kanal frekans ayarlama işlemi için aşağıda yer alan prosedürleri eksiksiz olarak takip etmeniz gerekir:

  • Beko TV kumandasını kullanarak ana menüye giriş yapmanız gerekir. Menüye ulaşmak için ise kumanda üzerinde yer alan “Menü” tuşuna basabilirsiniz.
  • Ardından menüde yer alan "Kanal Ayarları" seçeneğini bulmanız gerekir. Buradan gerçekleştireceğiniz işlem, kanal frekanslarını ve diğer ilgili ayarları yapmanızı sağlar.
  • Beko TV'ler, günümüzde genel olarak otomatik kanal arama özelliğine sahiptir. Menü bölümünden bu özelliği seçerek televizyonunuz mevcut tüm kanalları otomatik olarak arayacaktır.
  • Fakat, sizler belirli bir frekansta kanal arıyorsanız; Beko TV’de yer alan manuel frekans ayarlama seçeneğini kullanabilirsiniz. Elinizle tek tek bilgileri yazarak arama gerçekleştirebileceğiniz bu bölüm; "Manuel Arama" olarak Beko televizyonlarda yer alır. İlgili frekans değerlerini ve diğer parametreleri girerek aramak istediğiniz kanala erişim sağlanabilir. Eğer ilgili kanalın frekans bilgilerini bilmiyorsanız, internet üzerinden “[Kanal İsmi] frekans bilgileri yazarak ulaşabilirsiniz.
  • En son olarak ise bulmuş olduğunuz kanalları kaydetmek için "Kaydet" düğmesine tıklayabilirsiniz.

Beko TV Görüntü Ayarları Nasıl Yapılandırılır?

Beko TV'nizin görüntü ayarlarını doğru şekilde yapılandırmak, izleme deneyiminizi geliştirmek ve ekrandaki görüntülerin kalitesini artırmak için oldukça önemli bir detaydır. Beko TV'nizde görüntü ayarlarını şu şekilde gerçekleştirebilirsiniz:

  • TV kumandası üzerinde yer alan "Menü" tuşuna basarak ana menüye giriş yapabilirsiniz.
  • Daha sonra ana menüde,“Ayarlar” bölümüne giriş yapmanız gerekir.
  • Ayarlar panelinden; "Görüntü Ayarları" menüsüne girdikten sonra da, "Parlaklık" seçeneğine tıklayabilirsiniz. Bu panel üzerinden yapacağınız görüntü ayarı ile birlikte ekranın parlaklık seviyesini dilediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.
  • Görüntü paneli menüsünde "Kontrast" bölümünden Beko televizyonunuzun kontrast ayarlarını dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz.
  • Beko televizyonunuzda keskinlik ayarı için "Keskinlik" seçeneğinden dikkatli şekilde gerekli ayarları düzenlemeniz gerekir. Keskinlik, görüntüde yer alan detayların ne kadar net görüneceğini belirleyen bir ayardır.
  • Renk ayarlarını düzenlemek için ise "Renk Sıcaklığı" seçeneğini kendinize göre ayarlamanız gerekir. Yapılan ayarda; sıcak tonlar daha kırmızı, soğuk tonlar ise daha mavi şekilde görünür.

Beko TV Mavi Ekran Nasıl Düzelir?

Beko TV`de zaman zaman mavi ekran sorunu meydana gelebilir. Böyle durumlarda kullanıcıların kendi başlarına uygulayabilecekleri bazı yöntemler yer alır. Beko TV'de meydana gelen mavi ekran sorunu çoğu zaman sinyal kaybı veya televizyonda gerçekleştirilen yanlış ayarlarla ilgili bir problemden meydana gelebilir.

Beko TV mavi ekran sorununu çözmek için ilk olarak TV'nin doğru giriş kaynağına ayarlı olduğundan emin olunması gerekir. Televziyon kumandasında yer alan "Source" veya "Input" tuşuna basarak doğru HDMI veya AV girişini seçmeniz gerekir. Eğer doğru giriş seçilmişse ve sorun devam ediyorsa HDMI veya AV kablolarının sağlam olup olmadığını kontrol ederek işlemlere devam edebilirsiniz. Bunların yanı sıra gevşemiş veya hasar almış kablolar sinyal kaybına neden olabilir.  

Diğer bir olasılık ise uydu alıcısı veya kablo kutusu gibi harici cihazların düzgün çalışmadığından kaynaklanabilir. Yaşanabilecek olan bu olumsuz durumda, cihazı kapatıp yeniden başlatarak veya fabrika ayarlarına sıfırlayarak sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz. Tüm bu adımları uyguladıktan sonra da, eğer mavi ekran sorunu çözülmezse Beko yetkili servisinden 7/24 olarak destek alabilirsiniz.  

Beko TV Silinen Kanalları Geri Getirme Nasıl Yapılır?

Beko TV kanallar silindi nasıl geri getirebilirim sorusunun cevabı oldukça kolaydır. Herkesin yapabileceği bu işlem, TV'nin menü ayarlarını kullanarak veya manuel bir kanal taraması yaparak gerçekleştirilebilir. Beko TV silinen kanalları getirme prosedürü şu şekildedir:

  • Beko TV kumandasında yer alan "Menü" tuşuna basarak ayar menüsüne giriş yapmanız gerekir. Daha sonra ise karşınızda çıkan panelden "Kanal Ayarları" seçeneğine tıklamanız gerekir.
  • Kanal ayarları menüsünde "Otomatik Tarama" seçeneğini bulup işlemleri başlatabilirsiniz. TV'niz tüm mevcut kanalları tarayacak ve kaydedecektir. Bu işlem sırasında eksik olan veya silinmiş olan kanallar tekrar bulunur.
  • Eğer otomatik tarama ile istediğiniz kanalları bulamıyorsanız; "Manuel Kanal Arama" seçeneğini kullanabilirsiniz. Bu seçenekte, frekans, sinyal tipi ve diğer parametreleri elle girmeniz gerekebilir.
  • Tarama işlemi başarılı olarak tamamlandıktan sonra ise yeni sistem üzerinden yeni bulunan kanallar listeye eklenir. Kanal listenizi kontrol ederek eksik veya silinen kanalların geri gelip gelmediğini doğrulayabilirsiniz.

Beko TV Fabrika Ayarlarına Döndürme İşlemi Nasıl Yapılır?

Beko TV fabrika ayarlarına döndürme işlemi, cihazı ilk aldığınız duruma geri getirir. Yapılacak olan bu işlem, TV'de meydana gelen yazılım sorunlarını gidermek veya tüm ayarları sıfırlamak istediğinizde kullanışlıdır. Beko TV fabrika ayarlarına döndürme adımları ise şu şekildir:

  • Beko TV kumandası üzerinde yer alan "Menü" tuşuna basarak ana menüye giriş yapmanız gerekir.
  • Menüden "Ayarlar" bölümünü seçebilirsiniz.
  • Karşınıza çıkan bu panelden "Sistem" seçeneğini bulup tıklayabilirsiniz.
  • Daha sonra ise açılan panelden; "Fabrika Ayarlarına Döndür" veya "Sıfırla" seçeneğini bulup tıklayabilirsiniz.
  • İşlemi onaylamak için ekranda yazan bilgileri okuyup, bu bilgiler doğrultusunda hareket etmeniz gerekir. Gerçekleştireceğiniz bu işlem, Beko TV'nizi fabrika ayarlarına döndürür.

ÖNEMLİ: Gerçekleştireceğiniz bu işlem tüm kişisel ayarlarınızı ve yüklediğiniz uygulamaları siler. Durumun bu şekilde olmasından dolayı işlemleri gerçekleştirmeden önce tüm önemli bilgilerinizi yedeklediğinizden emin olarak hareket etmeniz gerekir.

Beko TV Ayarlama Rehberi ile televizyonunuzun ayarlarını kolayca yapabilirsiniz. Daha fazlasını öğrenmek ve Beko TV'lerinizi en iyi şekilde kullanmak için Jebinde web sitesini inceleyebilirsiniz. Ayrıca, Jebinde'de size özel indirimlerle Beko TV satın alabilir ve evinizin konforunu artırabilirsiniz!

Kapat
SEPETİNİZ
{{item.Name}}
{{(item.ProductFeatures | filter: {Id : 2108})[0].Name}}
% {{ ((item.OldPrice - item.Price) / item.OldPrice * 100) | number:'0' }} İNDİRİM
{{(item.ProductFeatures | filter: {Id : 118})[0].Name}} {{item.Amount}} Adet
{{item.TotalPrice | number:2}} TL
{{item.TotalOldPrice | number:2}} TL
Sil
Sepet Boş
SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN
Aramayı Kapat
Kapat
Favori Listenizde Ürün Bulunmuyor

Karşılaştırma listenizde en az 2 ürün bulunmalıdır.

ALIŞVERİŞE DÖN