Hayatı kolaylaştıran çözümler arasında yer alan kurutma makineleri, benzer özelliklere sahip çamaşır makineleri ile bir arada kullanılabilir. Çamaşır ve kurutma makinelerinin üst üste konulması hem alandan tasarruf edebilmenize hem de çamaşırlarınızı bekletmeden kurutabilmenize olanak tanır. Kurutma makinesi seçerken ve çamaşır makinesi üzerine yerleştirirken ise dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Gelin, çamaşır ile kurutma makineleri bir arada nasıl kullanılır, yakından göz atalım.
“Farklı marka çamaşır ve kurutma makinesi üst üste konur mu?” sorusu, yeni kurutma makinesi almayı düşünenlerin en çok merak ettiği konular arasında yer alır. Özellikle küçük banyolarda alanı verimli şekilde kullanabilmek için makinelerin üst üste konması gerekebilir. Çamaşır ve kurutma makinesi üst üste koyma işlemi için güvenli bağlantı ve kurulum yapmak yeterlidir. Öncelikli olarak her iki makinenin de üst üste kullanım için tasarlanmış olup olmadığına dikkat edilmelidir. Özel olarak üretilen montaj aparatları sayesinde rijit birleştirme ve güvenli bağlama yapabilirsiniz.
Güvenli yerleşim elde edebilmek için makinelerin boyutları ve ağırlıkları da dikkate alınmalıdır. Üste yerleştirilecek makinenin altta kalan makineyi ezmemesi, taban alanlarının birbirine adapte olması hedeflenmelidir. Dengesiz bir kurulum makinelerin yerinden kaymasına, devrilmesine ya da hasar görmesine neden olabilir. Kurutma makinesinin verimli olarak çalışabilmesi için mutlaka yanlardan uygun biçimde hava da alabilmelidir. Duvara bitişik kurulum hava akışını bozabileceği için makinenin daha sıcak çalışmasına ve daha fazla efor harcamasına yol açabilir. Üst üste kurulumda denge kadar hava akışına da önem verilmelidir.
Farklı marka çamaşır ve kurutma makinelerini üst üste yerleştirmek mümkündür. Modern çamaşır veya kurutma makinelerinin büyük bir çoğunluğu benzer yapıda tasarlanır. Kasa şekli, gövde ağırlığı, tamburun konumu veya tabla tasarımı çoğu modelde birbirine benzerlik gösterir. Uyumluluk sorunları yaşamamak açısından farklı markalara sahip makinelerin fiziksel genişliği ya da ağırlığı da göz önüne alınmalıdır.
Makineler arasında önemli boyut farkları varsa mutlaka ağır ve geniş olan çamaşır makinesi alta alınmalı, hafif gövdeli bir kurutma makinesi de onun üzerine konmalıdır. Boyut farkına bağlı olarak yaşanabilecek dengesizliği engellemek için altta kalan makinenin tavanına özel olarak tasarlanmış montaj kitleri eklenmelidir. Montaj kiti, her iki yüzeyi eşitleyeceği için boyut farklarına bağlı olarak görülebilecek titreşimleri ve kaymaları da engeller.
Üst üste yerleştirme işleminde makinelerin aynı hizada tutulmasına önem verilmelidir. Asimetrik yerleşim sonucu oluşabilecek titreşimler, üste alınan makineyi zaman içinde yerinden oynatabilir. İki makine arasında tam uyumlu taban tasarımları bulunmuyor ise yerinden kaymaları engelleyebilmek için mutlaka bağlantı kitlerinden yararlanmalısınız. Bu kitlerin yardımıyla taban bağlantılarını stabil bir zemin hizasına sabitleyebilir, konforlu ve güvenli bir kullanım elde edebilirsiniz.
Çamaşır ve kurutma makineleri, en çok yüksek güce ihtiyaç duyan elektrikli ev aletleri arasında yer alır. Yüksek voltaj ihtiyacı gerektiren iki cihazı aynı anda çalıştırmak, elektrik tesisatı üzerinde fazla yük oluşturabilir. Aynı şekilde tek bir priz üzerinden yüksek güç tüketen makineler, tesisat üzerindeki sigortaları tetikleyerek elektrik kesintisine neden olabilir. Tek priz üzerinden kullanım sağlanacaksa ilk önce çamaşır makinesinin çalıştırılması ardından da kurutma makinesinin açılması önerilir. Banyoda yeterli sayıda priz varsa aynı anda kullanım sağlanabilir. Yeterli güç çıkışının bulunmadığı durumlarda yüksek güçlü cihazlar için geliştirilen uzatma kabloları da tercih edilebilir.
Çamaşır ve kurutma makinesi üst üste konduğunda belli bir yüksekliğe ulaşır. Bu yükseklik seviyesinin dolaplar ile uyumlu olması veya kullanımı kolaylaştıracak seviyede olması önemlidir. Yeni nesil makinelerin tamburu aşağıya konumlandırıldığından dolayı giysileri çıkarmak ve koymak oldukça pratiktir. Makineleri üst üste koymak da bu durumu engellemez. Çamaşır makinesinden alınan ıslak kıyafetler rahatlıkla üst bölümdeki kurutucuya konabilir.
Üst üste yerleştirme yaparken makineleri sabitlemek için farklı aparatlar kullanılabilir. Modern makineler için tasarlanan kemerli birleştirme aparatları kurutma makinesinin güvenle çamaşır makinesinin üzerinde kullanılabilmesini sağlar. Yüksek dayanımlı kompozit materyalden üretilen kemerli kurutma makinesi bağlama aparatı, dörtlü kol üzerinden monte edilir. Geçmeli köşe hatları çamaşır makinesinin üst tablasına bağlanarak gerdirilir. Gerdirme işlemi karşılıklı kenarlardan gerilen kayışlar vasıtasıyla gerçekleştirilir. Ardından kurutma makinesi aparat üzerine alınır ve aparat ayağı arkadan sıkıştırılarak sabitlenir. Oynar başlıklara sahip olan ara aparat makinenin taban ölçülerine uygun biçimde ayarlanabilir.
Stabil ve güvenli bir kullanım için çamaşır makinesi her zaman kurutma makinesinin üzerinde tutulmalıdır. Çamaşır makinesinin içi su ile dolduğu ve yüksek santrifüj hızlarına çıkıldığı için makinenin konumu yere yakın olmalıdır. Çamaşır makinesini alta koymak, titreşime bağlı olarak görülebilecek yerinden oynama sorununu da önlemeye yardımcı olur. Kurulum işleminde su terazisi ile eğim ölçümü yapmak da son derece önemlidir. Zeminden kaynaklanabilen eğim sorunları, makine ayakları altında bulunan dengeleme vidaları ile giderilebilir.
Farklı makineler arasındaki uyumluluk sorunları ise genellikle boyut ya da ağırlık farklarından ortaya çıkar. Gerdirme kayışı ve titreşim azaltıcı pedler ile daha sessiz ve konforlu bir kullanım sağlayabilirsiniz. Makineler arasındaki tasarımsal farklılıkları gizlemek ve daha estetik bir görünüm için makineleri dolap içinde de muhafaza edebilirsiniz. Sadece çamaşır ve kurutma makinesi dolabı ölçüleri ile makine ölçülerinin uyumlu olmasını sağlamanız ve dolap çevresinde belli bir boşluk bırakmanız yeterlidir.
“Çamaşır makinesi ve kurutma makinesi aynı prize takılır mı?” sorusu özellikle tek priz üzerinden kurulum yapmak isteyenlerin merak ettiği hususlar içinde bulunur. Konut içinde bulunan prizler çoğunlukla geleneksel 16 amperlik sigortalara bağlı olarak çalışır. Tesisat üzerinde yer alan kablolar da bu sisteme uyumlu şekilde düzenlenir. Genellikle bu prizler 3000-4000 W değerlerini taşıyabilecek kapasiteye sahiptir. Her iki cihazın da toplam gücü 3000 W değerlerini geçmiyorsa aynı anda çalıştırma yapılabilir. Güç aşımı durumunda ise sigorta devreye girerek elektriği kesebilir. Diğer tüm elektrikli aletlerde olduğu gibi çamaşır ve kurutma makinelerinde de yüksek kaliteye sahip uzatma kabloları ve prizler tercih edilmelidir.
Çamaşır makinesinin konumlandırıldığı alan banyonun köşe bölgeleri, antre boşluğu, merdiven altı ya da çamaşır odası olabilir. Banyoda çamaşır ve kurutma makinesi dizaynı genellikle üst üste olacak şekilde belirlenir. Yeterli alan mevcut ise yan yana yerleşim de yapılabilir. Makine seçiminde banyonun toplam alanı da göz önüne alınmalıdır. Dar alanlarda daha kompakt modeller iyi bir seçimdir. Küçük veya orta boyutlu çamaşır makinesi ve kurutma makinesi hem fazla yer kaplamaz hem de enerji verimliliğine katkı sağlar.
Siz de çamaşır ve kurutma makinesi kampanya ve avantajlı ödeme olanaklarına Jebinde ayrıcalıkları ile ulaşabilir, ihtiyacınıza en uygun ürüne kolayca sahip olabilirsiniz.
En İyi Çamaşır Ve Kurutma Makineleri
En Uygun Fiyatlarla Jebinde.com'da