Çocuklar İçin Akıllı Saat Önerileri 2024

Çocuklar İçin Akıllı Saat Önerileri 2024
Date Icon Haziran 28, 2024
Text Sizer
Close Icon3 dakika
  • Facebook Icon
  • Twitter Icon
  • Pinterest Icon
  • Envelope Icon
  • Whatsapp Icon

Akıllı saatler her yaştan insan tarafından tercih edilen ve gün içerisinde yardımcı özellikler sunan cihazlardır. Akıllı cihazların yaygınlaşmasıyla kol saatlerinin zamanı bildirme işlevi genişleyerek sürekli olarak iletişimde kalmaya yardımcı bir araç haline geldi. Onlarca marka tarafından farklı modelleri bulunan akıllı saatler, kullanıcılarına fitness ve sağlık verilerinden, telefonlarına gelen bildirimleri görüntüleme, arama gerçekleştirme gibi çeşitli özellikler sunar.

Yetişkinlerin günlük hayatının bir parçası haline gelen akıllı saatlerin, çocukların kullanımı için geliştirilmiş seçenekleri de bulunur. Çocuk akıllı saat modelleri, çocukları ile ayrı olduğu anlarda da güvende olduklarından emin olmak isteyen ebeveynlerin yanı sıra yeni teknolojiler ile iç içe büyüyen çocuklar tarafından da tercih edilen popüler teknoloji ürünleri arasında yer alır.

Ebeveynler çocuklarının konumlarını anlık olarak kendi telefonlarından takip edebilirlerken aynı zaman her an onlara yazılı, sesli ve görüntü bir şekilde ulaşabilme imkanı elde eder. Çocuklar tarafından ise onlar için tasarlanmış akıllı saatler, aileleri ve arkadaşları ile iletişim kurmaya imkan vermesinden dolayı severek kullandıkları cihazlardır.

Küçük yaştaki çocuklarına cep telefonu vermek istemeyen ve onu sanal dünyada karşılaşabileceği kötülüklerden korumak isteyen ebeveynler, kullanımını yakından kontrol edebilecekleri aynı zamanda temel telefon işlevlerini yerine getiren çocuk akıllı saatlerine yönelir. Sizin ve çocuğunuz için en uygun akıllı saati seçmek oldukça zorlayıcı olabilir. Hem yetenekli hemde çocuğunuzun severek kullanabileceği seçenekleri sizin için piyasada yer alan onlarca seçenek arasından bir araya getirerek çocuklar için akıllı saat önerileri hazırladık.

TCL MT42X Movetime Family Watch 2

Çocuklar için üretilen akıllı saatler içerisinde TCL MT42X Movetime Family Watch 2 modeli en iyi çocuk akıllı saat tavsiye listelerinde üst sıralarda yer alan modellerden biridir. Yetenekleriyle ön plana çıkan TCL MT42X, çocuğunuzu gerçek zamanlı olarak takip etmenize olanak sağlar. Cep telefonunuzda yer alan uygulama üzerinden çocuğunuzun anlık konumunu ve konum geçmişini kolaylıkla takip edebilirsiniz. Üstelik bu özelliğe ek olarak güvenli bölgeler belirleyebilirsiniz. Çocuğunuz belirlediğiniz bölgelerin dışına çıktığında bildirim alırsınız

TCL MT42X ile çocuğunuzu takip edebilmenin yanı sıra sürekli olarak iletişimde de kalırsınız. SIM kart desteğine sahip olan TCL MT42X adeta bir akıllı telefon görevi görür. Çocuğunuz ile yazılı ve sesli olarak iletişim kurmanın yanı sıra üzerinde yer alan 2 MP’lik kameranın yardımıyla görüntü görüşme de gerçekleştirebilirsiniz.

IP65 sertifikasına sahip TCL MT42X, toza ve suya dayanıklıdır. Çocukların kullanımına uygun TPU malzemeden üretilmiş kordona sahip akıllı saat, çocukların en hareketli anlarında bile yüksek dayanıklılık sunar.

TCL MT42X çocuk akıllı saatinin teknik özellikleri ise baktığımızda ise cihazda 512MB RAM ve 4GB ROM bulunmaktadır. Akıllı saatler için gayet yeterli olan bu değerlere Spreadtrum SL8521E işlemci eşlik etmektedir. Nano SIM kart yuvası bulunan akıllı saat 4G bağlantıyı destekler. 850 mAh kapasiteli bataryası ile uzun kullanım süreleri sunan TCL MT42X akıllı çocuk saatleri, mikro USB ile şarj edilebilmektedir. IP65 seviyesinde toz ve suya karşı dayanıklılık sunan saat, rahat kullanım sunan TPU kordona sahiptir.

TCL MT42X Movetime Family Akıllı Saat Pembe

En iyi çocuk akıllı saat markası TCL’in en popüler akıllı çocuk saatlerinden olan MT42X Movetime Family akıllı saat pembe ile mavi, siyah/sarı ve turuncu/gri renk seçeneklerine sahiptir. Çocuğunuzun kendi zevkine göre renk tercihi yapabileceği MT42X özellikleriyle ise ebeveynleri etkilemeyi başarıyor.

Çocuklar için üretilen akıllı saat TCL MT42X, 4.5G bağlantı desteği ve 2MP kamerası ile görüntülü görüşme gerçekleştirme yeteneğine sahip. Aynı zamanda kamerası, çocukların anı yakalamalarına ve yaratıcılıklarını ortaya çıkarma imkanı sunar.

Üzerinde yer alan 1.54 inç boyutundaki ekranıyla da rahat kullanım sunan cihazda, bekleme modunda 7 güne ve yoğun kullanımda 2 güne kadar pil ömrü sunan 850 mAh kapasiteli batarya yer alıyor.

TCL Movetime Family Watch MT46X

Çocuklar için geliştirdiği akıllı saat ürün ailesi ile öne çıkan ve en iyi çocuk akıllı saat üreticilerinden olan TCL’in en çok tercih edilen akıllı saatlerinden biri de Movetime Family Watch MT46X modelidir. SIM kart desteğine sahip MT46X ile çocuğunuzun konumunu canlı olarak takip edebilir, yazılı, sesli ve görüntülü olarak iletişim kurabilirsiniz.

Çocuğunuz ile iletişim kurmanın yanı sıra fitness verilerinin takibi, alarm ve hava durumu ayarlama gibi yardımcı özellikleri içerisinde barındırır. Akıllı telefonunuza kuracağınız mobil uygulama ile eşleşen akıllı saatin tüm özelliklerini bu uygulama ile kontrol edebilirsiniz. Çocuğunuzun kimlerle iletişim kurabileceğiniz belirleyebilirsiniz. Cihazda yer alan SOS butonu ise acil durumlarda çocuğunuzun size hızlı bir şekilde bildirim göndermesini sağlar.

TCL MT46X çocuk akıllı saatinin teknik özelliklerine göz attığımızda cihazda 256MB RAM ve 512MB ROM’un yer aldığını görüyoruz. Spreadtrum SL8521E işlemciye sahip akıllı saatte Nano SIM kart yuvası yer almaktadır. 4G şebekesi üzerinden bağlantı sağlayabilen akıllı saat 700 mAh kapasiteli bataryasıyla da uzun kullanım süreleri sunar. Toz ve suya dayanıklılık konusunda IP65 sertifikasına sahip MT64X akıllı saatler uzun kullanım ömrüne sahiptir.

Cihaz üzerinde yer alan 2MP çözünürlüğündeki kamera görüntülü görüşme ve fotoğraf çekme amacıyla kullanılabilmektedir.

TCL Movetime Family Watch MT46X Akıllı Çocuk Saati Siyah

TCL’in en çok tercih edilen akıllı çocuk saati modellerinden biri olan Movetime Family Watch MT46X siyah ile mavi ve pembe renk seçeneklerine sahiptir. Üründe yer alan SIM kart desteği ve kamera görüntülü konuşma becerisi kazandırır. 1.3” boyutundaki ekranı ile rahat kullanım sunar. MT46X, IP65 sertifikası ile toz ve suya karşı dayanıklıdır.

Mikro USB bağlantı kablosu ile kolaylıkla şarj edilebilir. Üzerinde yer alan 700mAh kapasiteli bataryası ile MT46X tek şarj ile 6,5 gün bekleme süresi ve yoğun kullanımda ise 2 gün pil ömrü sunar.

Neden Akıllı Çocuk Saati Almalısınız?

Çocuğunuza akıllı saat alıp almama konusunda aklınızda bazı sorular bulunabilir. Çoğunlukla bu akıllı saatin gerçekten gerekli olup olmadığı veya söz konusu bu akıllı saatler ile neler yapılacağı gibi konularda kararsızlığa düşebilirsiniz. Dilerseniz gelin beraber neden akıllı çocuk saati almalısınız sorusuna yanıt arayalım

Akıllı çocuk saati almak, çocuğunuzun ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra sahip oldukları özellikler ile ebeveynler içinde mantıklı bir adımdır. Çocuklar için geliştirilmiş olan akıllı saatlerin ebeveynler için sağladığı en büyük fayda, çocuğunuzun sizden ayrı olduğu zamanlarda güvende olduğunu kontrol edebilmenizi sağlamasıdır.

Çocuk akıllı saatlerinin GPS özelliği ile çocuğunuzun konumunu her an cep telefonunuzda bulunan mobil uygulamalar aracılığı ile kontrol edebilirsiniz. Böylelikle çocuğunuza sizden bağımsız olarak hareket etme imkanı tanırken aynı zamanda güvende olduğundan da emin olabilirsiniz.

Ebeveynler için çocuklarına akıllı saat almanın bir diğer avantajı da çocukları ile istedikleri anda iletişim kurabilmelerini sağlamasıdır. Küçük yaştaki çocuklara bir cep telefonu vermek, dijital dünyada karşılaşabilecekleri tehlikeler sebebiyle pek istenen bir seçenek değildir. Ancak okulda, kursta veya parkta oyun oynayan çocuğunuz ile iletişim kurma ihtiyacı duyabilirsiniz. Bu gibi durumlarda akıllı saatlerin arama gerçekleştirme özelliği ebeveynlerin imdadına yetişiyor. Akıllı saatler ile çocuğunuz ile sesli, yazılı ve görüntülü biçimde iletişim kurabilirsiniz.

Söz konusu iletişim olduğunda, çocuğunuz kendi arkadaş çevresiyle de iletişim kurmak isteyecektir. SIM kart desteği bulunan bir akıllı saat ile çocuğunuza bu imkanı verebilirsiniz. Üstelik akıllı saatiyle iletişim kurabileceği numaraların tamamını, mobil uygulama aracılığı ile kontrol edebilirsiniz.

Akıllı saatler, sağlık verilerinin takibi içinde sıklıkla kullanılır. Çocuk akıllı saatleri ile çocuğunuzun sağlık verilerini takip edebilirsiniz. Gün içerisindeki hareketlerini, uyku düzenini kontrol altında tutabilirsiniz.

Çocuklar için tasarlanan akıllı saatler, konum paylaşımı ve çeşitli iletişim seçeneklerinin yanı sıra bir çocuğunuzun acil durumlarda size bildirim göndermesini sağlayan SOS özelliği barındırır. Bazı cihazda dijital bazı cihazlarda ise fiziksel bir düğme olarak yer alan SOS özelliği ile çocuğunuz kendini tehlikede hissettiğinde veya yardımınıza ihtiyaç duyduğunda size hızlı bir şekilde bildirim gönderebilir.

Akıllı çocuk saatlerinin hem ebeveynler hem de saati kullanacak olan çocuklar için sağladığı bu avantajlar, akıllı saat almanız için geçerli sebeplerdir. Bir akıllı telefondan hem daha uygun maliyetlere sahip hem de daha güvenli bir kullanım sunan akıllı çocuk saatleri ile çocuğunuz ile iletişiminizi sürekli olarak sağlayabilirsiniz.

Akıllı Çocuk Saati Özellikleri Neler?

Piyasada farklı markaların geliştirdiği onlarca akıllı çocuk saati modeli bulunur. Ebeveynler ile çocukları arasındaki iletişimin sürekli olarak sağlanmasına yardımcı olan çocuklar için geliştirilen akıllı saatler bugün popüler birer teknoloji ürünüdür. Her cihaz farklı özelliklere sahip olsa da akıllı çocuk saatlerinin hemen hemen tamamında bulunan ve ebeveynlerin de saatte bulunmasını beklediği temel özelliklerden bazıları ise şunlardır:

  • GPS ile canlı konum takibi.
  • Yazılı, sesli ve görüntülü arama desteği.
  • Wi-Fi ile internet erişimi.
  • Uzun süreli kullanım için yeterli batarya desteği.
  • Sağlık verilerinin takip edilmesi.
  • Toza ve suya dayanıklı materyalden üretilmiş olması.
  • Acil durumlar için SOS özelliğinin bulunması.
  • Kimlerin iletişime geçebileceğinin ebeveyn tarafından belirlenebilmesi.
  • Ebeveyn kontrolü için gelişmiş mobil uygulama desteği.

Akıllı Çocuk Saatinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Akıllı çocuk saati seçiminde, akıllı saat ile beraber sunulan tüm özellikler hem sizin hem de çocuklarınız tarafından dikkatle ele alınması gerekir. Ebeveynler için çocuk akıllı saatinin konum bildirme ve her an çocuklar ile iletişim kurma becerisine sahip olması yeterliyken çocuklar için farklı özellikler ön plana çıkar. Akıllı saatin renginden, sunduğu özelleştirme seçeneklerine kadar cihazı asıl kullanacak olan çocuklar tarafından büyük önem taşır. Bu yüzden çocuğunuz için akıllı saat alırken onun isteklerini de göz önünde bulundurmalısınız.

Tüm bunlarla birlikte saatin kullanımının rahat hissettiren ve dayanıklı materyallerden üretilmiş olması gibi birçok değerlendirme kriteri bulunur. Gelin akıllı çocuk saatinde dikkat edilmesi gerekenlere yakından göz atalım.

  • Bağlantı seçeneklerine ve uyumluluklarına dikkat edilmesi gerekir. Çocuklar için geliştirilmiş akıllı saatlerin birçoğu hem Android hem de iOS telefonlar ile eşlebilmektedir. Yine de seçim yaparken çocuğunuzun akıllı saatinin kendi cihazınız ile uyumlu olduğundan emin olun.
  • SIM kart desteği, çocuklarınız ile her an iletişim kurmak istiyorsanız son derece önemlidir. SIM kart desteği sunan bir çocuk akıllı saati, iletişim becerileri ebeveynler tarafından denetlenebilen bir akıllı telefon görevi görür.
  • Saatte kullanılan malzeme ve sunduğu dayanıklılık da dikkat edilmesi gereken önemli kriterler arasında yer alır. Uzun saatler boyunca çocuğunuzun kolunda takılı olacak olan akıllı saatin olabildiğince hafif ve rahat kullanım sunan malzemeden üretilmiş kordona sahip olması gerekir. Aynı zamanda toza ve suya karşı dayanıklı olması da önemlidir.
  • Çocuk akıllı saatleri, özellikle de SIM kart destekli bir model tercih edilecekse aylık maliyetleri göz önünde bulundurulmalıdır.
  • Akıllı saatin tek bir şarj ile uzun süreler kullanılabilmesi için pil kapasitesinin de olabildiğince yüksek olmasına önem verilmelidir.
  • Çocuğunuzu anlık olarak takip etmek istiyorsanız cihazın GPS performansı ve tehlike anında tek bir tuş ile yardım çağrısı yapmayı sağlayan SOS özelliğinin olması da çocukların güvenliği için cihazda yer almasının faydalı olacağı özelliklerdir.
  • Çocuklar için akıllı saat seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de çocuğunuzun saat seçiminde söz hakkının bulunması ve gerçekten kullanmak istemesidir. Akıllı saatin, renk, model ve boyut gibi özelliklerine çocuğunuz ile ortak bir şekilde karar vermelisiniz.

Jebinde beyaz eşya, küçük ev aletleri, telefon, bilgisayar ve tablet başta olmak üzere teknoloji ihtiyaçlarınıza yanıt verir. Farklı markaların resmi satış noktasıdır. Jebinde ile yeni teknoloji ürünlerine avantajlar ile ulaşabilirsiniz.

POPÜLER ÜRÜNLER
TCL MT42X Movetime Family Watch 2 Turuncu/Gri
TCL MT42X Movetime Family Watch 2 Turuncu/Gri
4.799,00 TL
İNCELE
TCL MT42X Movetime Family Akıllı Saat Pembe
TCL MT42X Movetime Family Akıllı Saat Pembe
4.799,00 TL
İNCELE
TCL Movetime Family Watch MT46X Akıllı Çocuk Saati Mavi
TCL Movetime Family Watch MT46X Akıllı Çocuk Saati Mavi
4.799,00 TL
İNCELE
TCL Movetime Family Watch MT46X Akıllı Çocuk Saati Siyah
TCL Movetime Family Watch MT46X Akıllı Çocuk Saati Siyah
4.799,00 TL
İNCELE
SON YAZILAR
SON OKUDUĞUNUZ YAZILAR
    Kapat
    SEPETİNİZ
    {{item.Name}}
    {{(item.ProductFeatures | filter: {Id : 2108})[0].Name}}
    % {{ ((item.OldPrice - item.Price) / item.OldPrice * 100) | number:'0' }} İNDİRİM
    {{(item.ProductFeatures | filter: {Id : 118})[0].Name}} {{item.Amount}} Adet
    {{item.TotalPrice | number:2}} TL
    {{item.TotalOldPrice | number:2}} TL
    Sil
    Sepet Boş
    SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

    Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

    ALIŞVERİŞE DÖN
    Aramayı Kapat
    Kapat
    Favori Listenizde Ürün Bulunmuyor

    Karşılaştırma listenizde en az 2 ürün bulunmalıdır.

    ALIŞVERİŞE DÖN