Elektrikli Isıtıcı Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Elektrikli Isıtıcı Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Date Icon Aralık 12, 2024
Text Sizer
Close Icon3 dakika
  • Facebook Icon
  • Twitter Icon
  • Pinterest Icon
  • Envelope Icon
  • Whatsapp Icon

Küçük mekanların sıcak hale getirilmesinde enerjiden tasarruf ve pratik deneyim yaşamak adına çoğu zaman elektrikli ısıtıcılar kullanılır. Elektrikli ısıtıcıları hem güvenli hem de verimli bir şekilde kullanmak gerekir. Doğru kullanım konfor sağlamak, oluşabilecek kazaları önlemek ve enerji tüketimini minimum orana indirmek için son derece önemlidir. Peki elektrikli ısıtıcı kullanırken nelere dikkat etmeliyiz? Buyrun birlikte bakalım!

Elektrikli Isıtıcı Seçimi

Elektrikli ısıtıcı kullanırken neye dikkat etmeliyiz sorusunun başında şüphesiz seçim süreci gelir. Isıtıcı alışverişinde önemli taşıyan konular arasında cihazın kullanılacağı ortama uygunluğu yer alır. Açık ve kapalı alanlar için farklı özelliklere sahip olan cihazların tercih edilmesi gerekir. Ortamı ısıtmak için yeterli şartları sağlayamayan ürünler daha çok üşümeye ve daha fazla fatura ödemeye sebep olabilir. Ancak ısıtıcı seçiminin de bazı püf noktaları var.

Enerji Verimliliği ve Watt Seçimi

Elektrikli ısıtıcı kaç watt olmalı sorusu pek çok kişi tarafından merak edilir. İdeal watt oranı ise ısıtıcının hangi alanda ve nasıl bir büyüklükte kullanılacağına göre değişiklik gösterir. Verimli bir ısıtma düzeyi için metrekare başına yaklaşık 100 watt değeri esas alınabilir. Yani 14 metrekarelik bir oda için ortalama 1500 watt gücünde bir ısıtıcı yeterli olur. Ancak ısıtılmak istenen oda ekstra büyükse, tavan yüksekliği fazlaysa ya da binanın yalıtımı yoksa daha güçlü bir cihaza ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu durumda ise 1500 ile 2000 watt arasında güç oranına sahip olan elektrikli ısıtıcı modellerine göz atabilirsiniz.

Farklı Elektrikli Isıtıcı Türleri

Piyasada pek çok farklı amaca hizmet eden ısıtıcı çeşidi bulunur. Bu noktada ise elektrikli ısıtıcı nasıl çalışır sorusu merak uyandırır. Her modelin çalışma prensibi farklıdır. Eğer açık alanları ısıtmak istiyorsanız infrared yani kızılötesi ısıtıcıları deneyebilirsiniz. Infrared ısıtıcı modelleri ısıyı ışık yoluyla iletir. Işığın direkt olarak etki ettiği insanı ya da nesneleri ısıtır. Karbon ısıtıcı çeşitleri ise karbon bileşiklerinin elektrik akımıyla ısınıp çevreye sıcaklık yayar.

Seramik ısıtıcı türleri seramiğin sahip olduğu son derece güçlü iletkenlik özelliğiyle enerji tasarrufu sağlayarak yüksek sıcaklıklara ulaşmaya imkan tanır. Yağlı radyatör modelleri çalıştırıldığı zaman bulunduğu ortamı yavaş yavaş ısıtır. Böylece yaydığı sıcaklık da alan içinde uzun süre kalmaya devam eder.

Konvektör ısıtıcılar sahip olduğu özel ayakları sayesinde istenen yere rahat biçimde konulabilir. Bu modeller tercihe göre duvara da sabitlenebilir. Kullanışlı ısıtıcı modelleri arasında yer alan konvektör tasarımlar özel bir sistemle çalışır. Bulunduğu alandaki soğuk havayı alttan alıp içindeki rezistanslardan geçirip sonrasında üst kısımdan sıcak hava olarak üfler.

Fanlarını kullanarak bulunduğu alana sıcak hava üfleyen fanlı ısıtıcı modelleri genelde yardımcı ısıtıcı olarak kullanılır. Banyo ya da çocuk odasının ısıtılmasında ana ısıtıcının yanı sıra fanlı ısıtıcıları tercih etmek mümkündür.

Elektrikli Isıtıcı Kullanımında Güvenlik Önlemleri

Elektrikli ısıtıcı kullanırken dikkat edilmesi gerekenler arasında devrilme gibi durumlar da yer alır. Evde çocuk ya da evcil hayvan varsa ısıtıcıların devrilme riski kullanıcıları çoğu zaman telaşlandırır. Fakat pek çok elektrikli ısıtıcı modeli bu tür kazalarda direkt olarak akımı keserek kendini hemen kapatır. Böylece evde yangın veya daha ufak çaplı yanma gibi durumların yaşanmasına engel olur. Günümüzde çok sayıda elektrikli ısıtıcıda güvenlik önlemleri mevcuttur. Ancak sonradan herhangi bir sorun yaşamamak adına satın alım sürecinde bu özellikleri kontrol etmeniz önerilir.

Çocuklu ve Evcil Hayvanlı Evler için Güvenlik

Elektrikli ısıtıcı modellerinin çoğu gelişmiş fan teknolojilerine sahiptir. Bu sayede tamamen sessiz bir kullanım vadeder. Yatak odaları ve ofisler için son derece ideal olan modeller verimlilik konusunda büyük avantaj sağlar. Wi-Fi bağlantısı aracılığıyla uzaktan kumanda edilebilen ısıtıcılar çocuklu aileler için avantaj oluşturur. Bu tip ısıtıcılarla cihazın yanına gitmeye gerek kalmadan ısıtma işlemine başlamak veya cihazı kapatmak mümkündür. Wi-Fi’ bağlantısı bulunan ısıtıcılar portatif tasarımlarıyla öne çıkar.

Elektrik Kaçakları ve Yangın Önlemleri

Isıtıcı kullanımında elektrik kaçakları ve yangın önlemleri de mühim konular arasında yer alır. Stand by modu bulunan cihazlar bu konuda oldukça başarılıdır. Stand by modu ısıtıcıların belli r sıcaklığa ulaştığı zaman kendini otomatik biçimde durdurmasını sağlar. Bu özellik sayesinde ısıtıcıların sıcaklığı belirli derecenin üzerine çıkmaz. Stand by modu olası risklerin önlenmesi ve enerji tasarrufu edilmesi konusunda büyük avantaj sağlar. Aynı zamanda kaçak ve yangın gibi tehlikeleri önleyebilir.  

Elektrikli Isıtıcı Kullanımında Enerji Tasarrufu

Elektrikli ısıtıcı seçiminde ve kullanımında enerji verimliliği en önemli detaylardan biridir. Enerjiden tasarruf sağlayan modeller verimli deneyimi beraberinde getirir. Minimum enerji tüketimi yaparak daha fazla ısıtma olanağı sunan ısıtıcılar beklentileri başarılı şekilde karşılar. Fakat ısınma ihtiyacını verimli biçimde karşılamak için yalnızca enerji tüketimini göz önünde bulundurmak yanlış kararlara neden olabilir. Enerji tüketim oranıyla beraber dikkate alınması gereken birkaç detay daha vardır.

Doğru Yerleştirme ve Kullanım

Isıtıcı modellerinin her zaman mobilya, perde ya da yatak takımı gibi yanıcı malzemelerden uzakta kullanılması gerekir. Sabit ve düz bir yüzeye yerleştirilen cihazların devrilme olasılıkları daha düşük olur. Aşırı ısınma gibi problemleri önlemek için ise ısıtıcının çevresinde yeterli havalandırma alanının bulunduğundan emin olmak gerekir.

Isıtıcıların Programlama ve Zamanlayıcı Özellikleri

Isıtıcı modelleri sadece gerektiği zaman kullanılmalıdır. Cihazların termostatının da buna göre ayarlanması gerekir. Isıtma programlarını otomatik hale getirmek ve enerji tüketimini azaltmak için akıllı termostat ya da zamanlayıcı kullanabilirsiniz.

Elektrikli Isıtıcıların Bakımı ve Temizliği

Elektrikli ısıtıcıların da kimi zaman temizlenmesi gerekir. Düzenli temizlik ürünlerin hem performanslarını hem de kullanım ömürlerini büyük ölçüde etkiler. Toz ya da döküntüler dış kısımlarda, havalandırma deliklerinde ve ısıtma sisteminin içinde birikir. Bu durum ise verimliliğini azaltıp potansiyel açıdan yangın tehlikesi oluşturabilir. Elektrikli süpürge ya da toz alma gibi günlük aktiviteler dahi havaya partikül gönderdiği için ısıtıcının havalandırma deliklerine kolayca yerleşebilir. Dolayısıyla belirli periyotlarda ürünlerin temizlenmesi gerekir.

Filtre Temizliği ve Tozdan Arındırma

Performans ve güvenliği önemli ölçüde etkileyen toz ya da kalıntıları gidermek için ısıtıcının filtrelerinin düzenli şekilde temizlenmesi gerekir. Ayrıca cihazların dışını da düzenli olarak temizlemelisiniz. Bakım ve depolama noktasında üreticinin talimatlarını izleyerek konforlu deneyim yaşayabilirsiniz.

Uzun Süreli Kullanım için Bakım Önerileri

Uzun süreli deneyim için cihazların arkasında bulunan havalandırma deliklerinin hiçbir şekilde kapatılmaması gerekir. Hava sirkülasyonu gibi önemli eylemlere engel olmamak adına cihazın arkasının duvardan minimum 20 cm mesafede bulunması önerilir.

Elektrikli Isıtıcılar Hakkında Sık Sorulan Sorular

Elektrikli Isıtıcı Kaç Watt Olmalı?

Her metrekare için ortalama 100 watt güç gerekli olur. 20 metrekarelik bir oda için 2000 watt civarı güce sahip bir ısıtıcı uygun olabilir.

Elektrikli Isıtıcılar Nasıl Çalışır?

Elektrikli ısıtma elektrik akımının ısı enerjisine dönüştürülmesidir. Isıtıcı cihazların içindeki ısıtma elemanı elektrik direnci olarak tanımlanır. Elektrik akımı dirençten geçtiği zaman ısı burada yaratılır. Isıtıcılar da bu prensipler kapsamında çalışır.

Siz de eskiyen elektrikli ısıtıcınızı yenilemek ya da üst teknolojilere geçiş yapmak için Jebinde ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz. Isıtıcı fiyatları ve özelliklerini inceleyerek hem bütçenize hem de ihtiyacınıza en uygun modellere hemen sahip olabilirsiniz.

POPÜLER ÜRÜNLER
Beko BK RHF BT Seramik Isıtıcı
Beko BK RHF BT Seramik Isıtıcı
1.789,00 TL
İNCELE
Delonghi HCM 2030 2000 W Konvektör Isıtıcı
Delonghi HCM 2030 2000 W Konvektör Isıtıcı
3.569,00 TL
2.799,00 TL
İNCELE
Beko BK RHC 1800 Konvektör Isıtıcı
Beko BK RHC 1800 Konvektör Isıtıcı
2.699,00 TL
2.154,00 TL
İNCELE
Beko BK RHF BD Seramik Isıtıcı
Beko BK RHF BD Seramik Isıtıcı
3.489,00 TL
İNCELE
Beko BK II 2000 M Infrared Isıtıcı
Beko BK II 2000 M Infrared Isıtıcı
2.698,00 TL
İNCELE
Beko BK T PTC 2200 Seramik Isıtıcı
Beko BK T PTC 2200 Seramik Isıtıcı
8.834,00 TL
İNCELE

En İyi Elektrikli Isıtıcılar 

En Uygun Fiyatlarla Jebinde.com'da

Elektrikli Isıtıcı Modelleri

SON YAZILAR
SON OKUDUĞUNUZ YAZILAR
    Kapat
    SEPETİNİZ
    {{item.Name}}
    {{(item.ProductFeatures | filter: {Id : 2108})[0].Name}}
    % {{ ((item.OldPrice - item.Price) / item.OldPrice * 100) | number:'0' }} İNDİRİM
    {{(item.ProductFeatures | filter: {Id : 118})[0].Name}} {{item.Amount}} Adet
    {{item.TotalPrice | number:2}} TL
    {{item.TotalOldPrice | number:2}} TL
    Sil
    Sepet Boş
    SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

    Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

    ALIŞVERİŞE DÖN
    Aramayı Kapat
    Kapat
    Favori Listenizde Ürün Bulunmuyor

    Karşılaştırma listenizde en az 2 ürün bulunmalıdır.

    ALIŞVERİŞE DÖN