En İyi Bulaşık Makinesi Tavsiyeleri 2024

En İyi Bulaşık Makinesi Tavsiyeleri 2024
Date Icon Temmuz 20, 2024
Text Sizer
Close Icon3 dakika
  • Facebook Icon
  • Twitter Icon
  • Pinterest Icon
  • Envelope Icon
  • Whatsapp Icon

Bulaşık makineleri sunduğu pratiklik ve hijyenin yanı sıra enerji verimliliği sağlayarak hem bütçenizi hem de çevreyi korumaya katkı sağlar. Bulaşık makinelerinin yararları herkes tarafından bilinse de sıra eviniz için en iyi bulaşık makinesini seçmeye geldiğinde oldukça zorlanabilirsiniz.

Klasik tip tek başına durabilen solo bulaşık makineleri, ankastre bulaşık makineleri, tezgah altı ve üstü bulaşık makineleri gibi oldukça çeşitli türlere sahiptir. Hangi tür bulaşık makinesi alacağınızı, evinizde bulaşık makinesi için ayırdığınız yere göre kolaylıkla belirleyebilirsiniz. Ancak sizin için en iyi bulaşık makinesi hangisi olduğu konusunda kararınızı etkileyecek farklı değişkenler de bulunur. Gelin bulaşık makinesi seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğine yakından bakalım.

Bulaşık Makinesi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bulaşık makineleri, kapasite, yıkama programları, enerji tüketimi değerleri gibi farklı özelliklere sahiptir. Eviniz için en doğru bulaşık makinesini seçebilmek için öncelikle ihtiyaçlarınızı belirlemelisiniz. Örnek vermek gerekirse kalabalık aileler için bulaşık makinesinin kapasitesinin büyük olması önceliklidir. Bazı durumlarda ise bulaşık makinesinin boyutu ve rengi, makine için ayrılan bölüme uyum sağlaması için öncelikli duruma gelir. Bulaşık makinesi seçiminde dikkat etmeniz gereken konular ise şöyledir:

Kapasite ve Yerleşim

Bulaşık makineleri için litre, kilogram veya metreküp gibi değerlerin yerine kişi sayısı baz alınarak bir boyutlandırma kullanılır. Uluslararası standartlarla belirlenen kapasite hesaplamasında kişi başına ortalama olarak ortaya çıkan bulaşık miktarı esas alınır. Bulaşık makinesi seçiminde karşınıza 13, 14, 15 kişilik gibi değerler çıkar. Bu rakam bulaşık makinesinin tek seferde yıkayabileceği parça sayısını ifade eder. 14 kişi kapasiteli bulaşık makinesi 150 parça yıkayabilirken 15 kişi kapasiteliler de bu rakam 160 parça olarak belirlenmiştir.

Bulaşıkların makine içerisindeki yerleşimi de üreticiye göre farklılık gösterebilir. Makinenin kapasitesine göre iç yerleşimi değiştiği gibi, fincan rafı, alt ve üst sepetlerdeki bölme sayıları çeşitlilik gösterir. Bazı üreticiler şişe, bardak gibi bulaşıkların daha iyi yıkanması için özel bölümlerde geliştirebilir. Bu sebeple yerleşim marka ve modele göre değişiklik gösterir.

Yıkama Programları ve Özellikler

Bulaşık makinesi seçiminde bir diğer dikkat edilmesi gereken husus da makinenin yıkama programları ve sahip olduğu ek özelliklerdir. Program sayısı, bulaşık makinelerinde değişiklik gösterir ancak birçok bulaşık makinesinde 35-70 °C arasında değişen sıcaklıklara sahip yıkama programları bulunur. Bunun yanı sıra hızlı yıkama ve tasarruflu eko modları da yine güncel bulaşık makinelerin çoğunda yer alır.

Yıkama programlarının yanı sıra her üretici kendi geliştirdiği özellikleri de cihazlarına dahil eder. Hızlı yıkama ve ekstra hijyen ve parlaklık sağlayan özellikler bulaşık makinelerini birbirinden ayırır.

Enerji Verimliliği ve Su Tüketimi

Tüm beyaz eşyalarda olduğu gibi bulaşık makinelerinde de enerji ve su tüketimi son derece önemlidir. Her bulaşık makinesi, elektrik ve su tüketimi belirten bir enerji etiketi bulunur. Bu etiket üzerinde A’dan G harfine kadar bölümlendirilmiş enerji sınıfları içerisinde bulaşık makinesinin ait olduğu enerji sınıfı belirtilir. Bulaşık makinesi en iyi enerji sınıfı, A enerji sınıfıdır. Bu kategoriye dahil bulaşık makineleri düşük enerji tüketimi ile en verimli cihazlardır. Daha alt enerji sınıflarında enerji tüketimi artış gösterir.

Bulaşık makinelerinde su tüketimine bakıldığında ise makine kullanımının her şekilde elde yıkamadan daha az su tükettiği bir gerçektir. Bu sebeple su tasarrufu için bulaşık makineleri tercih edilmelidir. Bununla birlikte bulaşık makinelerinde yer alan eko modları veya hızlı programlar, diğer programlara göre düşük enerji ve su tüketimine sahiptir.

Ses Seviyesi

Ses seviyesi, bulaşık makinesi seçiminde dikkat edilmesi gereken bir başka konudur. Kullanıcıların bir çoğu sabah ve gün içerisinde bulaşık makinesini çalıştırmayı tercih ederken gece yatmadan önce çalıştırıp sabah bulaşıklarını temiz bulmak isteyenlerin sayısı da bir hayli fazladır. Kullanım için günün hangi saati seçilirse seçilsin gürültülü çalışan bir bulaşık makinesi her zaman rahatsızlık verir. Modern bulaşık makinelerinin birçoğu sohbet ses seviyesi olan 40 dB(A) ve 52 dB(A) arasında çalışır.

Fiyat

Bulaşık makinesi seçiminde göz ardı edilemeyecek etkenlerin başında fiyat gelir. Tüm beyaz eşyalarda olduğu gibi bulaşık makinelerinde de fiyat oldukça değişkenlik gösterir. Bulaşık makinelerinin kapasitesi, program sayısı ve enerji verimliliği arttıkça fiyatta da artış gözlenir. İhtiyaçlarınızı belirleyerek bütçenize uygun en doğru seçimi yapmak son derece önemlidir.

2024'ün En İyi Bulaşık Makinesi Modelleri

Bulaşık makineleri kapasiteleri, program sayıları, kullanılan teknolojiler ve enerji tüketim değerleri gibi değişen farklı özelliklere sahiptir. Hangi bulaşık makinesinin sizin için en iyi olduğunu belirleme aşamasında size yardımcı olması için en iyi bulaşık makinesi 2024 listesine göz atabilirsiniz.

Beko BM 4144 OK

En iyi bulaşık makinesi modelleri 2024 listesinin ilk sırasında Beko BM 4144 OK bulaşık makinesi bulunuyor. Beko’nun BM 4144 OK modeli tam 14 kişi kapasitesine sahip. Bu da bulaşıklarınızın boyutlarına göre değişiklik gösterse de yaklaşık olarak tek seferde 150 parçaya kadar bulaşık yıkamanıza imkan tanıyacak bir kapasiteye denk gelir.

Bulaşık makinelerinde program sayısı oldukça değişkendir. Beko’nun bu modelinde 4 farklı yıkama programı bulunur. Beyaz rengi sahip bulaşık makinesi aynı zamanda en güncel teknolojileri de içerisinde barındırır. HijyenMax adı verilen teknolojsi ile bulaşıklarınız, yüksek sıcaklığın etkisiyle oluşan buhar ve ekstra sıcak durulama ile çok daha hijyenik bir şekilde yıkanır.

Ekstra parlıklık ve kurutma fonksiyonu sayesinde bulaşıklar üzerindeki su damlalarının küçülmesi ve azaltılmasıyla cam ve porselen ürünlerinizin parlak bir şekilde makineden çıkması sağlanır. Beko BM 4144 OK’da yer alan otomatik kapı açma özelliği sayesinde program bittiğinde bulaşık makinesinin kapağı otomatik olarak açılır. Böylelikle doğal hava akışı ile enerji tüketimi azaltılarak kurutma performansı en üst seviyeye taşınır.

Beko BM 4144

En iyi bulaşık makinelerine yer verdiğimiz listenin ikinci sırasında Beko’nun BM 4144 modeline sahip 13 kişi kapasiteli bulaşık makinesi yer alır. 13 kişi kapasitesi ile ortalama olarak 140 parça bulaşığı yıkamanıza olanak sağlayan Beko BM 4144 eviniz için tercih edebileceğiniz en iyi bulaşık makinesi seçeneklerinden biridir.

4 farklı yıkama programına sahip olan Beko BM 4144, bardak koruma sistemiyle özellikle cam mutfak eşyalarının zarar görmesini önler. En iyi bulaşık makinesi markası listesinde yer alan Beko’nun bardak koruma sistemi, bulaşık makinesinde kullandığınız şebeke suyunun sertliğini ayarlayarak suda bulunan iyonlar ve kireçlerin meydana getirebileceği buğu ve çizik ile karşılaşma olasılığını en aza düşürür.

Ekstra parlaklık/ kurutma fonksiyonu ile yıkama sonucunda bulaşıklarınızda oluşabilecek su lekeleri önlenerek çok daha temiz ve parlak sonuçlar elde etmeniz sağlanır. Beko BM 4144’ün sunduğu bir diğer avantajlı çözümde yarım yük yıkama fonksiyonu. Bulaşık makinesini tam kapasite doldurmak her zaman mümkün değildir. Bulaşıklarınızı biriktirmeyi veya az sayıdaki bulaşığı elde yıkamayı tercih edebilirsiniz. BM 4144’de bulunan yarım yük yıkama fonksiyonu sayesinde az miktardaki bulaşığı ekonomik bir şekilde yıkayabilirsiniz.

Beko BM 4044 I

Leke tutmayan inoks kaplamaya sahip Beko BM 4044 I, tercih edebileceğiniz bir başka bulaşık makinesi seçeneği. Mutfağındaki diğer beyaz eşyalar ve elektrikli ev aletleri ile uyum sağlaması açısından bulaşık makinesinde özellikle inoks seçeneği arayanların tercih edebileceği Beko BM 4044 I modeli tam 14 kişilik yıkama kapasitesine sahip. Geniş ailelerin de tercih edebileceği bulaşık makinesi ile yaklaşık olarak 150 parçalık bulaşıklarınızı tek seferde yıkayabilirsiniz.

En güncel teknolojilerle donatılmış BM 4044 I modeli tam 4 farklı yıkama programına sahip. HijyenMax özelliği ile bulaşıklarınız yüksek sıcaklık ve buhar etkisiyle derinlemesine temizlenir. Zorlu lekelerin üstesinden gelmenizi sağlayan bu özelliğin yanı sıra ekstra parlaklık fonksiyonu ile bulaşıklarla kalan su lekeleri önlenerek cam ve porselen ürünlerinizin çok daha parlak olması sağlanır.

BM 4044 I modelinde, ekstra parlaklık fonksiyonuna ek olarak bardak koruma sistemi sayesinde sudaki sertlik azaltılarak mutfak eşyalarınızın yıkama sırasında çizilmesi ve buğu lekeleri oluşmasının önüne geçilir. Yarım yük yıkama özelliği ile az sayıdaki bulaşık, normal yıkamaya kıyasla az su ve elektrik enerjisi kullanarak yıkanır.

Beko BM 5045 I

Leke tutmayan inoks dış yüzeye sahip bulaşık makinesi arayanlar için bir diğer öneri de 14 kişilik bulaşık yıkama kapasitesine sahip Beko BM 5045 I modeli. Beş farklı yıkama programına sahip bulaşık makinesinde, Beko’nun cihazlarında kullandığı teknolojilerin birçoğu mevcut durumda.

Bulaşıkları, yüksek sıcaklık etkisiyle oluşan buharı ve ekstra sıcak durulama aşamasıyla yıkayan HijyenMax fonksiyonu en zorlu bulaşıklarda bile üstün hijyen elde etmenizi sağlar. Bulaşıkların makineden temiz çıkması kadar su lekesi, çizik ve buğu oluşmamış bir şekilde temizlenmiş olması da son derece önemlidir. Ekstra parlaklık / kurutma fonksiyonu, su damlaları ile mücadele ederek cam ve porselen mutfak ürünlerinizin parlamasını sağlarken bardak koruma sistemi yıkama sırasında kullanılan şebeke suyunun sertliğinin en uygun hale getirerek bulaşıklarınızı korur.

Yıkama programı sona erdiğinde bulaşık makinesinin kapağının otomatik açılarak kurutma işlemine doğal hava akımının dahil edilmesini sağlayan otomatik kapı açma özelliği ile daha az enerji harcayarak bulaşıklarınız kurutulur. BM 5045 I’nin enerji tasarrufu sağlayan bir diğer özelliği de az sayıdaki bulaşığı, daha az su ve enerji kullanarak yıkamayı sağlayan yarım yük yıkama fonksiyonudur. Böylelikle bulaşık makinesinin dolmasını beklemeden mevcut bulaşıklarınızı yıkayabilirsiniz.

Beko BM 6047

2024’ün en iyi bulaşık makinelerine yer verdiğimiz listede bulunan Beko BM 6047 modeli sahip olduğu yeni nesil teknolojiler ile öne çıkar. 14 kişilik bulaşık yıkama kapasitesi ile 150 parçaya kadar bulaşığı tek seferde yıkayabilen Beko BM 6047 modelinde tam 6 farklı yıkama programı bulunur.

Beko BM 6047’yi diğer bulaşık makinesi modellerinden ayıran özelliklerinin başında ise ProSmart Inverter Motor teknolojisi sahip olması gelir. ProSmart Inverter Motor’un sağladığı avantaj ise yüksek ve düşük su basıncı ayarı sağlamasıdır. Böylelikle bulaşıklarınız yüksek sıcaklıklarda ve elde yıkamanın hassasiyetiyle en etkili şekilde yıkanır. Üstelik ProSmart Inverter Motor teknolojisi sayesinde sessiz ve tasarruflu bir şekilde çalışır.

Bulaşık makinesinde yer alan DeepWash teknolojisi ile şişe, sürahi, yağdanlık, kavanoz, tencere ve tavalar odaklanmış su gücü sayesinde detaylı bir şekilde yıkanır. En iyi yıkayan bulaşık makinesi modelleri arasındaki Beko BM 6047’de kullanılan CornerIntense teknolojisi ile bulaşık makinesinin her köşesine suyun erişebilmesini sağlar. Böylelikle tüm noktalarda güçlü temizlik sağlanır.

Yüksek sıcaklık ve buharın gücüyle bulaşıkların her noktasının hijyenik bir şekilde yıkanmasını sağlayan HijyenMax ve su lekelerinin önüne geçerek cam ve porselen ürünlerin çok daha lekesiz ve parlak olmasını sağlayan ekstra parlaklık / kurutma fonksiyonu da yine Beko BM 6047’nin sahip olduğu özelliklerden.

Az miktardaki bulaşığı tasarruflu bir şekilde yıkamanızı sağlayan yarım yük yıkama fonksiyonunun yanı sıra mevcut yıkama programlarının sürelerini kısaltan turbo fonksiyonu da Beko BM 6047’nin öne çıkan özelliklerinden biridir. ProSmart Inverter Motor teknolojisi sayesinde su sıcaklığı artırılarak ve suyun basıncı ayarlanarak mevcut programların 3 kata kadar kısa sürede tamamlanması sağlanır.

Jebinde.com evinizde ihtiyaç duyduğunuz tüm beyaz eşya ve elektronik ev aleti ihtiyaçlarınızı avantajlı fiyatlar ile sunar. Siz de hemen Jebinde.com ile aradığınız beyaz eşyalara hızlı ve güvenli alışveriş deneyimi ile kavuşun.

Kapat
SEPETİNİZ
{{item.Name}}
{{(item.ProductFeatures | filter: {Id : 2108})[0].Name}}
% {{ ((item.OldPrice - item.Price) / item.OldPrice * 100) | number:'0' }} İNDİRİM
{{(item.ProductFeatures | filter: {Id : 118})[0].Name}} {{item.Amount}} Adet
{{item.TotalPrice | number:2}} TL
{{item.TotalOldPrice | number:2}} TL
Sil
Sepet Boş
SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN
Aramayı Kapat
Kapat
Favori Listenizde Ürün Bulunmuyor

Karşılaştırma listenizde en az 2 ürün bulunmalıdır.

ALIŞVERİŞE DÖN