En İyi Telefon Markaları ve Modelleri 2024

En İyi Telefon Markaları ve Modelleri 2024
Date Icon Temmuz 15, 2024
Text Sizer
Close Icon3 dakika
  • Facebook Icon
  • Twitter Icon
  • Pinterest Icon
  • Envelope Icon
  • Whatsapp Icon

Akıllı telefon seçimi yaparken öncelikli olarak telefondan beklentinizin ne olduğunu net bir şekilde belirlemelisiniz. En gerçekçi görüntüleri yakalamanızı sağlayan kameralarla donatılmış bir telefon mu yoksa saatlerce oyun oynayabileceğiniz bir cihaz mı arıyorsunuz. Veya bir akıllı telefondan beklentinizin yüksek çözünürlüklü ekranı ile sevdiğiniz film ve dizileri en kaliteli biçimde izlemenizi sağlamasıdır. Akıllı telefon seçiminde size yardımcı olması için hazırladığımız içeriğimizden faydalanarak en iyi telefon hangisi sorusuna kolay bir biçimde yanıt bulabilirsiniz.

En İyi Android Telefon

Android işletim sistemi kullanan akıllı telefonlar, birden fazla üretici tarafından kullanılması sebebiyle en yaygın kullanıma sahip cihazlardır. Android’in bu denli yaygın bir kullanıma sahip olması geniş bir ekosisteminin oluşmasına katkı sağlar. Akıllı telefon üreticileri, Android’in en iyi performans ve kullanıcı deneyimini sunacak şekilde sürekli olarak geliştirirken uygulama mağazalarında on binlerce oyun ve uygulamaya da erişebilirsiniz.

Bugün bir telefon satın almak istediğinizde tercihinizi Android telefon modellerinden yana kullanmayı seçerseniz farklı üreticilerin cihazları ile karşılaşırsınız. Samsung, Xiaomi ve Realme ürettiği akıllı telefonlarda Android işletim sistemini kullanan firmaların başında gelir.

Samsung Telefon

Teknoloji sektörünün güçlü firmalarından Samsung, ürettiği akıllı telefon pazarının da en büyük pay sahiplerinden biri ve en iyi telefon markaları arasında yer alıyor. Katlanabilir ekrana sahip akıllı telefonlar gibi son teknolojinin yer aldığı amiral gemisi modellerin yanı sıra Samsung her ihtiyaca ve bütçeye uygun akıllı telefonlar üretiyor.

Samsung, katlanabilir ekrana sahip Galaxy Z, gücünü en güncel donanımlardan alan Galaxy S serisi telefonların yanı sıra herkese yönelik fiyat ve performans seviyesine sahip Galaxy A ve giriş seviyesi telefonları Galaxy M aileleri ile onlarca farklı seçenek sunuyor.

Xiaomi Telefon

Akıllı telefon sektörüne hızlı bir giriş yapan Xiaomi, telefonların yanı sıra ürettiği farklı elektronik cihazlarla da tanınıyor. Xiaomi akıllı telefonlarını doğrudan Xiaomi markası yanı sıra adeta ayrı bir marka haline gelmiş olan POCO ve Redmi serileri altında da çeşitli seçenekler sunuyor.

Özellikle rekabetçi fiyat politikası sebebiyle oldukça seviyelen Xiaomi’nin en güncel akıllı telefon modelleri ise Xiaomi 14 Ulta ve Xiaomi 14. Aynı zamanda önceki nesillere ait modelleri de halen en sık tercih edilen modeller içerisinde yer alıyor. Oyun performansıyla öne çıkan POCO serisi özellikle Fortnite ve Pubg için en iyi telefon seçeneklerinden biridir. Her ihtiyacınıza yanıt verebilecek kapasitedeki uygun fiyatlı Redmi serisi akıllı telefonlara da tercih sırasında mutlaka şans tanımalısınız.

Realme Telefon

Günümüzde en çok tercih edilen akıllı telefon markasından bir diğeri ise Realme. Realme ürettiği akıllı telefonlar ile hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesi oluşturmayı başarabilmiş sayılı üreticiden biri. Her seviyeden akıllı telefon modeline sahip Realme’nin ürettiği telefonlar Note, GT, 12, 11 ve C serileri altında toplanıyor. Realme’nin en güncel amiral gemisi modeli olan GT6 modeli ise Snapdragon 8s Gen 3 yonga seti ile yapay zeka ve gücü bir arada sunuyor.

En İyi iPhone Modelleri

Apple ürettiği iPhone modelleri ile en iyi telefon markası sıralamasında lider konumda yer alır. Diğer akıllı telefonların aksine kendi geliştirdiği iOS işletim sistemini iPhone’larda kullanan Apple, donanım ve yazılımın mükemmel uyumunu meydana getirme konusunda oldukça başarılı. Her yıl en yeni teknolojilerle donatılmış yeni bir iPhone nesli tanıtılırken önceki nesle ait modeller ise uzun yıllar kullanılabilirlik sunuyor.

iPhone 12

2020 yılında piyasaya sürülen iPhone 12 ailesi günümüzde hala tercih edilebilir ve tatminkar performans sunan akıllı telefonlar arasında yer alıyor. Apple’ın A14 Bionic işlemcisine ve OLED ekrana sahip iPhone 12 ailesinde, iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max modelleri mevcut.

iPhone 13

Apple’ın 2021 yılında satışa sunduğu iPhone 13 modelleri, şu an uygun fiyatlı bir iPhone sahibi olmak isteyenlerin en sık tercih ettiği modeller arasında yer alıyor. A15 Bionic işlemciye sahip iPhone 13 ailesi, önceki nesile benzer şekilde iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max versiyonlarına sahip.

iPhone 14

2022’de tanıtılan ve piyasaya sürülen iPhone 14 modelleriyle mini serisi cihazlara veda edilirken değişik konfigürasyonlara sahip iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modelleri kullanıcılara sunuldu.

iPhone 15

iPhone 15 serisi, Apple tarafından 2023 yılında satışa sunulan en güncel iPhone ailesi. Bu nesilde yer alan iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modelleri Apple’ın A16 Bionic mobil işlemcisini kullanırken iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerine ise A17 Pro işlemci güç veriyor. En yüksek performansı hedefleyen iPhone 15 Pro ve Pro Max modelleri, en iyi telefon sıralaması içerisinde en üst sıralarda yer alıyor.

En İyi Telefon Sıralaması 2024

Piyasada onlarca farklı modelin olduğu göz önüne alındığında akıllı telefon seçimi yapmak oldukça zorlayıcı bir süreç olabilir. En iyi telefon sıralaması 2024 içeriğimizde sizin için yüksek performans sunan ve uygun fiyatları ile öne çıkan fiyat-performans ürünü en iyi telefon modellerini bir araya getirdik.

  • Samsung Galaxy S22 Ultra 128 GB 5G Siyah Cep Telefonu

Samsung Galaxy S22 Ultra, sahip olduğu güçlü donanımı ile hala en çok tercih edilen akıllı telefonlar arasında kendisine yer almayı başarıyor. Yüzde 90’a yaklaşan ekran gövde oranı ile neredeyse çerçevesiz bir deneyim sunuyor.

En güncel mobil işlemcilerden biri olan Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemci ve Adreno 730 grafik biriminin bulunduğu Galaxy S22 Ultra, 8 GB RAM ve 128 GB hafızaya sahip. 6.8 inç boyutunda ve 3088 x 1440 piksel çözünürlüğe sahip Dynamic AMOLED ekran Galaxy S22 Ultra’nın bir diğer öne çıkan özelliği. 120 Hz ekran tazeleme hızına sahip ekran Corning Gorilla Glass Victus+ ile korunuyor.

S22 Ultra’nın arka yüzeyi 108 MP, 10 MP, 10 MP ve 12 MP çözünürlüğe sahip 4 adet kameraya ev sahipliği yapması S22 Ultra’yı kamerası en iyi telefon modellerinden biri haline getiriyor. Telefonun bir diğer dikkat çeken özelliği ise yetenekli arka kameraların yanı sıra 40 MP çözünürlüğe sahip ön kameradır. Tüm bu güçlü donanıma ise 5000 mAh kapasiteye sahip batarya güç sağlar.

  • Realme GT 2 (8GB+128GB) Akıllı Telefon Çelik Siyahı

Realme, son yıllarda ürettiği akıllı telefonlar ile kullanıcıların en çok tercih ettiği markalar arasında yer alır. Realme’nin GT ailesine dahil olan akıllı telefon gelişmiş teknik özellikleri ile birçok akıllı telefon modeli içerisinde öne çıkar.

Şık tasarıma, Snapdragon 888 5G işlemci ve Adreno 660 grafik işlemcinin yer aldığı Realme GT 2 akıllı telefon, AnTuTu testlerinde 830.000’in üzerinde değerler verir. Snapdragon işlemciye eşlik eden 8GB RAM’e 128GB hafızanın eşlik ettiği cihaz oldukça tatmin edici performans sunar. Cihazın ekran tarafında ise 120Hz tazeleme hızına sahip AMOLED ekran kullanılmış. Corning Gorilla Glass 5 ile korunan 6,62 inç boyutundaki ekran çözünürlüğü ise FHD+ 2400x1080 piksel çözünürlüğe sahip.

İçerisinde 5000mAh kapasiteli devasa bir bataryanın yer aldığı Realme GT 2, 65W süper dart şarj desteklemekte ve tam 33 dakikada %100 şarj oranına ulaşır. Kamera tarafında ise arka tarafta birincil kamera olarak yer alan 50MP SONY IMX766 OIS kamerası ile en iyi kameralı telefon modellerinden biridir. Bu ana kameraya 119° geniş açılı kamera ve 4cm makro kamera eşlik eder. Ön tarafta yer alan 16MP çözünürlüğe sahip selfie kamerası mevcuttur.

  • Xiaomi Redmi Note 13 Pro 12/512 GB Akıllı Telefon Gece Yarısı

Xiaomi’nin amiral gemisi modellerinden biri olan Xiaomi Redmi Note 13 Pro, zariflik ve gücü aynı cihazda bir araya getiriyor. Redmi Note 13 Pro, sahip olduğu işlem gücü, ekranı ve kamera performansı ile piyasadaki onlarca telefon modeli arasından öne çıkarak en iyi Android telefon modellerinden biri olarak kendisine yer buluyor.

Redmi Note 13 Pro 8 GB ve 256 GB depolama seçeneğinin yanı sıra daha fazla performans ve depolama alanı isteyenler için 12 GB RAM ve 512 GB depolama sunan bir versiyona da sahip. Gücünü, MediaTek Helio G99-Ultra CPU ve Mali-G57 MC2 grafik işlemciden alan Note 13 Pro, uygulamalar ve oyunlarda yüksek performans sunuyor. Ekran özellikleriyle de öne çıkan telefonda 6,67 inç, 120 Hz yenileme hızı sunan AMOLED ekran yer alıyor. 2400x1080 piksel çözünürlüğe sahip ekran, Corning Gorilla Glass 5 ile korunurken Redmi Note 13 Pro, IP54 standartlarında suya ve toza karşı dayanıklılık sunuyor.

5000 mAh kapasiteli bataryası ile uzun kullanım süreleri sunan cihazda 67 W turbo şarj desteği de yer alıyor. Redmi Note 13 Pro’nun üzerinde yer alan kameralara bakıldığında ise arka tarafta 200 MP ana kamera, 8 MP ultra geniş açılı kamera ve 2 MP makro kameranın yer aldığını görülüyor. Bu kamera konfigürasyonu sayesinde Redmi Note 13 Pro, en iyi fotoğraf çeken telefon seçeneklerinden biridir. Ön tarafta ise 16 MP çözünürlüğe sahip bir kamera yer alıyor.

  • Samsung Galaxy A73 5G 128 GB Beyaz

Samsung’un Galaxy A serisi akıllı telefonları, sundukları yüksek performansla amiral gemisi modelleri ile yarışan modellerdir. Samsung’un fiyat-performans cihazlarının yer aldığı Galaxy A serisinden, Galaxy A73 5G 128 GB en çok tercih edilen modeller arasında yer alır.

Qualcomm Snapdragon 778G işlemcinin yer aldığı cihazda Adreno 642L grafik işlemci, 8 GB RAM ve 128 GB depolama birimi yer alır. İşlem gücüyle adından söz ettiren Galaxy A73’ün ekranı ise Samsung’un Super AMOLED Plus teknolojisine sahip 6.7 inç boyutunda ve FHD+ 1080x2400 piksel çözünürlüğünde bir ekran yer alır.

Galaxy A73’de yer alan 5000 mAh kapasiteli batarya oldukça yeterli bir kullanım süresi sunarken hızlı şarj özelliği de cihazda yer alan özelliklerin arasında bulunuyor. Kamera açısında da kullanıcısını memnun eden Galaxy A73’ün arka tarafında 108.0 MP + 12.0 MP + 5.0 MP + 5.0 MP çözünürlük değerlerine sahip 4 adet kamera mevcut. Ön tarafında yer alan 32 MP’lik kamerası ise görüntülü görüşmeleri daha kaliteli hale getirirken en iyi selfieleri yakalamanızı sağlıyor. Tüm bu özellikleriyle Samsung Galaxy A75 5G alınabilecek en iyi telefon modellerinden biri olarak listemizde kendisine yer buluyor.

  • Nothing Phone 1 256 GB Siyah

Kendine has tasarım stiline sahip Nothing Phone modellerinden olan Nothing Phone 1, listede yer alan en ilgi çekici seçeneklerden biri. Gücünü Snapdragon 778G+ işlemci ve Adreno 642L GPU’dan alan cihaz, cam arka yüzeyi ile diğer telefon modelleri arasında öne çıkıyor. Hem ön hem de arka yüzeyi Gorilla Glass 5 ile korunan Nothing Phone 1, alüminyum çerçevesi ile dayanıklı bir gövdeye sahip.

6.55 inç boyutunda ve 1080 x 2400 piksel çözünürlüğe sahip OLED ekran, 120 Hz tazeleme hızı sunuyor. Cihazın arka tarafında, geniş ve ultra geniş olmak üzere her ikisi de 50 MP çözünürlüğe sahip iki kameranın bulunurken ön tarafta ise 16 MP değerinde bir selfie kamerası mevcut. 4500 mAh kapasiteye sahip bataryası ise normal kullanımda oldukça yeterli bir kullanım süresi sağlar.

Akıllı telefon seçimi kadar seçtiğiniz telefonu nereden alacağınızda sorusuda büyük önem taşır. Aradığınız akıllı telefon, avantajlı fiyatlar ile Jebinde.com’da sizi bekliyor. Jebinde, beyaz eşyadan küçük ev aletlerine, akıllı telefondan bilgisayarlara kadar geniş ürün yelpazesi ile hızlı ve güvenli alışveriş deneyimi sunuyor.

Kapat
SEPETİNİZ
{{item.Name}}
{{(item.ProductFeatures | filter: {Id : 2108})[0].Name}}
% {{ ((item.OldPrice - item.Price) / item.OldPrice * 100) | number:'0' }} İNDİRİM
{{(item.ProductFeatures | filter: {Id : 118})[0].Name}} {{item.Amount}} Adet
{{item.TotalPrice | number:2}} TL
{{item.TotalOldPrice | number:2}} TL
Sil
Sepet Boş
SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN
Aramayı Kapat
Kapat
Favori Listenizde Ürün Bulunmuyor

Karşılaştırma listenizde en az 2 ürün bulunmalıdır.

ALIŞVERİŞE DÖN