iPhone Karşılaştırma Rehberi 2024

iPhone Karşılaştırma Rehberi 2024
Date Icon Haziran 24, 2024
Text Sizer
Close Icon3 dakika
  • Facebook Icon
  • Twitter Icon
  • Pinterest Icon
  • Envelope Icon
  • Whatsapp Icon

Apple 2007’de tek bir iPhone akıllı telefonla başlamış olmasına karşılık 2024 yılında çok sayıda son model  akıllı telefonla teknoloji tutkunlarına çok fazla seçenek sunar. Bazı teknoloji tutkunlarına göre Apple markasının bu kadar çok iPhone akıllı telefonu satışa çıkarması seçim yapmayı zorlaştırır. Ancak öte yandan bu kadar çok sayıda farklı modelin olması teknoloji tutkunlarının kendileri için en uygun modeli bulabileceklerini gösterir. Apple ürünlerini satın almadan önce karar verme sürecinde bazıları ekran boyutuna, kamerasına ya da  performansa göre tercih yapar. Modellere göre iPhone fiyatları da farklılık gösterdiği için teknoloji tutkunları karar verme aşamasında bu durumu da göz önüne alır. Kararsız kalmanız durumunda bu iPhone karşılaştırma rehberi en iyi olan modele karara vermenizde size yardımcı olur.

iPhone 12 vs iPhone 11

iPhone 11 ve 12 karşılaştırma yaparken her iki modelin de hem donanımsal hem de tasarımsal bakımdan önemli benzerliklerinin ve farklılıkların olduğu görülür.  iPhone 11 3110 mAh pil kapasitesine sahipken iPhone 12 modelinin 2815 mAh pil kapasitesi vardır. iPhone 11 önceki jenerasyon A13 yonga setiyle donatılır. iPhone 12 ise bir adım öne çıkarak A14 Bionic yonga setiyle güçlendirilmiştir. iPhone 12’nin en çok öne çıkan özelliklerinden biri 5G bağlantı desteğidir. 5G ile bu model daha hızlı veri  aktarımı ve internet sunar. Tasarımsal bakımdan da iki model belirgin bazı farklara sahiptir.

İki model de kullanıcıların elindeyken premium bir his sağlar. Ayrıca iPhone 12 sağlamlık konusunda da bir adım öndedir. iPhone 12 kablosuz şarj özelliğiyle kullanıcılarına pratik bir şekilde telefonu şarj edebilme imkânı sunar. Kamera özelliklerine bakıldığında iki modelde de çift lensli kamera sistemi dikkat çeker. Fakat iPhone 12 daha iyi bir ışık performansına sahiptir ve bu model Dolby Vision HDR video kayıt özelliğiyle dikkat çeker. Her iki modelde de ultra geniş lenslerle donatılan 12 MP çözünürlükteki çift kamera sistemi mevcuttur.  Kameralar incelendiğinde iki modelde de mükemmel kamera özellikleri öne çıkar. Ancak daha düşük ışık şartlarında iPhone 12 daha iyi fotoğraf çekebilir ve HDR video kayıt gibi özellikleri sizin için önemliyse bu model bir adım öne geçer.

iPhone 12 vs iPhone 13

iPhone 12 ve iPhone 13 karşılaştırma yapmadan önce her iki modelin de benzer özelliklerine değinmek karar verme aşamasında size iyi ipuçları sunabilir. Ekran özellikleri, kamera, video kaydı, boyut ve ağırlık, RAM ve depolama seçenekleri bakımından iki model ortak özellikler taşır. İki model 6.1 inç ekrana sahip olup ayrıca çözünürlük ve piksel yoğunluğu bakımından ortak özelliklere sahiptir. Kamera özellikleri bakımından da iPhone 12 ve iPhone 13 ortak özellikler taşır. İki model de 4 GB Ram ile donatılır ve iPhone 13 başlangıc depolama kapasitesi olarak 128 GB sunar.iPhone 12 A14 işlemciye sahipken iPhone 13 bir sonraki nesil işlemci olan A15 ile piyasaya çıkar. A15 A14’e nazaran daha yi genel işlemci ve daha iyi grafik performansı sağlar. iPhone 12 2815 mAh pil kapasitesine sahiptir. iPhone 13 ise 3227 mAh kapasiteNe sahip olup bu iPhone 12’ye göre daha uzun pil ömrü demektir. iPhone 12 saniyede 30 kare 4K Dolby Vision HDR video kaydı sunar. iPhone 13 ise saniyede 60 kare 4K Dolby Vision HDR video kaydı ile dikkat çeker. iPhone 13 daha yüksek kaliteli video kaydı oluşturabilir. Özetle iPhone 13 pil kapasitesi, depolama seçenekleri, işlemci gücü ve video kayıt açısındaN iPhone 12’ye kıyasla belirgin iyileştirmeler sağlar.

iPhone 13 vs iPhone 13 Pro

Ön taraftan bakılınca her iki model de birbirine görünüm bakımından benzerdir. Ekran boyutları da 6.1 inç ile aynıdır. İki telefona da bakıldığında bunların ayırt edilmesi çok zordur.Ancak iPhone 13 Pro daha dayanıklı özellikler taşır ve biraz daha ağırdır. Ancak ekran kısmında iPhone 13 Pro’da önemli bir fark mevcuttur. iPhone 13 Pro’nun ekranının en belirgin farkı 120 Hz ekran yenileme hızına sahip olmasıdır. iPhone 13 Pro ve iPhone 13 ana kamerası 12 MP çözünürlüğe sahiptir. iPhone 13 Pro diyafram değeri bakımından daha düşük olduğu için özellikle düşük ışıkta daha iyi performans elde edilebilir. iPhone 13 dijital zoom yapabilme bakımından da daha sınırlıdır. Ancak iki modelde de video çekimi bakımından çok büyük farklar yoktur.  Sadece iPhone 13 Pro makro fotoğraflar ve videoların çekiminde daha profesyonel bir çözüm sunar. Ancak profesyonel olmayan kullanımlarda her iki telefonun kamera ile video çekim performansları çok farklı değildir. Her iki modelde de A15 Bionic yonga seti mevcuttur. Her iki telefonun işlemcisi de performans bakımından çok geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından yeterli görülecektir.

iPhone 14 vs iPhone 14 Pro Max

iPhone 14 6.1 inç ekran boyutuna sahipken iPhone 14 Pro Max 6.7 inçlik ekrana sahiptir. İki telefonda da Face ID mevcuttur.iPhone 14’de 12 Megapiksel iki kamera görülürken iPhone 14 Pro Max’te bir tane 48 Megapiksel ve iki adet 12 Megapiksellik kamera bulunur. Ön kameralar ise iki modelde de aynıdır. Veri indirme hızı bakımından iPhone 14 144 megabit sunar. iPhone 14 Pro Max’de ise veri indirme hızı 153 megabit ölçülür. Upload hızı bakımından ise iPhone 14 daha iyi performans gösterir. iPhone 14 Pro Max A16 Bionic yonga setine sahipken iPhone 14’de A15 Bionic yonga seti mevcuttur. iPhone 14 3279 mAh batarya kapasitesine sahiptir. iPhone 14 Pro Max’in 4323 mAh batarya kapasitesi bulunur.

iPhone 14 vs iPhone 15

iPhone 14 ve iPhone 15 karşılaştırıldığında uzunluk, kalınlık ve genişlik bakımından çok büyük bir fark yoktur. Her iki telefonda da ekranlar 6.1 inç ölçülür. iPhone 14 A15 Bionic yonga setine sahipken iPhone 15’in A16 Bionic yonga seti bulunur. iPhone 14’ün 12 MP çözünürlükte ana kamerası bulunur ve iPhone 15’in ana kamerası 48 MP çözünürlüğe sahiptir. iPhone 14’ün ikinci arka kamerası 12 MP çözünürlükte olup ön kamerası da 12 MP çözünürlüktedir. iPhone 15’de ikinci kamera 12 MP çözünürlükte ve ön kamera da 12 MP çözünürlüktedir. Her iki model de 4K 60 FPS HDR videolar çekebilme yeteneğine sahiptir. İki akıllı telefonda da 6 GB RAM bellek kapasitesi bulunur. iPhone 14 3279 mAh batarya varken iPhone 15’de 3877 mAh batarya bulunur. iPhone 14’ün Lightning şarj bağlantısı vardır. iPhone 15’de ise USB Type-C şarj bağlantısı mevcuttur.

iPhone 15 vs iPhone 15 Pro Max

iPhone 15 alüminyum gövdeye sahipken iPhone 15 Pro Max titanyum gövde ile güçlendirilmiştir. iPhone 15’de 2, Pro Max’te ise 3 kamera ve 1 LIDAR sensör teknoloji tutkunlarını karşılar. Her iki modelde de IP68 sertifikası bulunur. IP68 sertifikasının bulunması iki akıllı telefonun da toza ve suya dayanıklı özelliğe sahip olduğunu gösterir. iPhone Pro Max uzunluk, genişlik ve kalınlık bakımından daha geniş alana sahiptir. iPhone 15 171 gram ağırlığa sahipken iPhone 15 Pro Max 221 gram ağırlıktadır. iPhone 15 6.1 inçlik boyuta sahipken 15 Pro Max 6.7 inç genişliğindedir. iPhone 15’de A16 Bionic yonga seti bulunurken iPhone 15 Pro Max A17 Pro yonga setiyle güçlendirilmiştir. Ancak gündelik kullanımda bu iki işlemci pek bir fark yaratmaz. Hafıza bakımından da 15 Pro Max’in ayrılan tarafı 1 TB kapasite seçeneğinin mevcut olmasıdır. iPhone 15 6 GB RAM bellek kapasitesine sahiptir. iPhone 15 Pro Max ise 8 GB RAM bellek kapasitesiyle daha gelişmiş özellik gösterir.

Hangi iPhone Modelini Tercih Etmelisiniz?

iPhone’un son çıkan modellerinden satın almak istiyorsanız şu an en dikkat çekici model olan iPhone 15 serisinin yanı sıra hala Türkiye’de çok satan iPhone 11 serisinin özelliklerine göz atabilirsiniz. 11 serisine ek olarak Türkiye’de iPhone 13 modelleri çok satılan telefonlar arasında yer alır. Hangi iPhone modelini satın almalıyım diyorsanız öncelikle göz önüne almanız gereken bazı hususlar vardır. Örnek vermek gerekirse telefonu ömrü dolana kadar kullanmak istiyor olabilir ya da çok zaman geçmeden satarım ve modeli yenilerim diye düşünüyor olabilirsiniz. Bunlara ek olarak telefon kullanımında kamera performansı ve genel performans gibi detayların sizin için ne kadar önemli olduğunu da dikkate almak gerekir. Örneğin eğer bir içerik üreticisiyseniz kamera, video kurgu programı gibi ihtiyaçlarınız olabilir. Tüm bunlara ek olarak en yeni haliyle en uzun süre boyunca güncelleme alacak model oluşu sebebiyle 14-15 yarışında iPhone 15’i bir adım öne çıkarır.

İncelemelerde dikkatinizi çektiyse tüm en son iPhone  modellerinde performans bakımından çok büyük farklar yoktur. Her bir modele gelen güncellemelerle tüm özellikler stabil olarak son derece hızlı kullanılabilir.  Ayrıca her bir model günlük işlerinizi tamamıyla problemsiz halletmenizi sağlar. Ancak vurgulamak gerekir ki akıllı telefon tercihi tamamıyla kişisel deneyimlere ve ihtiyaçlara göre alınacak bir karardır. Fakat eğer iPhone modelleri arasında kararsız kaldıysanız ve öncelik sizce bütçe değilse iPhone 15 en mantıklı seçenek gibi görünür.

iPhone 11 Alınır mı?

iPhone 11 2019 yılında piyasaya sürüldü. 2024 yılında olmamıza rağmen iPhone 11 cihazlar hala güncelleme almaya devam eder. Üzerine 4 yeni model gelmiş olmasına rağmen performansı ile 11 serisi iş hayatının vazgeçilmezleri arasında yer alır. iPhone 11 gerek performansı gerekse de kamera kalitesiyle halen en çok tercih edilen iPhone modellerinden biridir. Ayrıca bu serinin genel işleyişi göz önüne alınırsa hala 2-3 yıl daha güncelleme alacak bir model olarak görülür. “iPhone 11 alınır mı?” sorusunun cevabı kişisel ihtiyaçlarınıza ve tercihlere bağlıdır. iPhone 11 fiyat performans bakımından halen ilgi gören ve satış rakamları çok yüksek bir modeldir.

iPhone 12 Alınır mı?

Birçok teknoloji tutkununun iPhone 12 almasının en önemli nedeni Apple’ın güvenilirliğine ve kalitesine olan inançlarıdır. Yıllarca Apple ürünlerini kullananlar marka tarafından sunulan kullanıcı deneyiminden memnun kalmıştır. iPhone 12 de bu geleneği devam ettirerek akıcı ve güçlü bir performans deneyimi sunar. Bunun yanı sıra bu modelin gelişmiş kamera sistemi ile video ve fotoğraf çekimleri de oldukça etkileyicidir.

“iPhone 12 alınır mı, alınmaz mı?” diye soranlara bunun her kullanıcının tercihlerine ve ihtiyaçlarına bağlı olduğu cevabı verilebilir. Güvenilir bir model ve güçlü bir performans arayanlara iPhone 12 ideal bir seçenektir.

iPhone 13 Alınır mı?

“iPhone 13 alınır mı, alınmaz mı ?” sorusuna yanıt vermek gerekirse bunun kişisel ihtiyaçlara ve bütçeye bağlı olduğu cevabı verilebilir. iPhone 13  2023 yılının kompakt sınıfındaki en güçlü cihazlarından biriydi.iPhone 13 2024’de hala güçlü yazılım desteği ve güçlü performans sunan bir cihazdır. Ayrıca  iPhone 13 2024 yılında halen güçlü performansıyla öne çıkan ve düzenli güncellemeler alan bir modeldir. Ancak  2024 yılında yeni modeller ve yeni teknolojiler piyasaya sürülürse iPhone 13’ün rekabet gücü ve değeri sorgulanabilir.

iPhone 14 Alınır mı?

iPhone 14’ün 2024’de hala satın alınıp alınmamasının uygunluğunu değerlendirebilmek için bazı faktörleri göz önüne almak gerekir. Bunlardan ilki teknolojik gelişmelerdir. iPhone 14 ilk kez 2022 yılında piyasaya çıktı. 2024’de iPhone 16 gibi daha yeni modeller piyasaya çıkarılabilir. Bu yeni modellerin daha gelişmiş bir performansı ve özellikleri sunabileceğini göz önüne almak gerekir. Ayrıca yeni modellerin piyasaya çıkması iPhone 14’ün fiyatında düşüşler sağlayabilir. Bu durum teknoloji tutkunlarına daha uygun fiyatlara iPhone 14 gibi iyi bir telefonu satın almak için avantajlar sağlayabilir. Apple cihazlarının büyük bir kısmına yıllar boyunca yazılım desteği sunar. 2024 yılında da iPhone 14 hala güncellemeler alır. Özetle iPhone 14 2024’de birçok teknoloji sever için yeterli ve güçlü bir cihazdır. Ancak daha yeni teknolojiler ve daha uzun vadeli yazılım desteği arayanlar daha yeni modelleri tercih etmek isteyebilir.

iPhone  15 Alınır mı?

Öncelikle 2024 yılında iPhone lansmanında nelerin ortaya çıkacağı teknoloji tutkunları tarafından tam olarak bilinmemektedir. Apple VisionPro gibi yeni teknolojileri çıkarmakla birlikte katlanabilir akıllı telefon patentleri almaya başladı. Bu da gelecek dönemde farklı bir iPhone serisinin piyasaya sürülmesi anlamına gelir. Kamera, işlemci, Dynamic Island ve katı hal butonları gibi birçok özellik daha geliştirilip piyasaya çıkarılacak. Apple’ın A16 Bionic çipiyle gelen iPhone 15 buna ek olarak 6.1 inç - OLED 60 Hz ekran yenileme hızına sahip bir modeldir. Ekran yenileme hızı biraz düşük olsa da kullanıcılar için canlı bir ekran sunuldu. Bunun  yanı sıra içindeki yazılımla beraber 48 Megapiksel ana kamera “Sinema filmi çekilecek telefon” unvanını bir üst noktaya çıkardı. İPhone 11, iPhone 12, iPhone 13 ve iPhone 14’den üstün özellikleriyle iPhone 15 şu anda bir adım öndedir. Sonuç olarak eğer kararsızsanız ve bütçe sizin için ilk öncelik değilse iPhone 15 en iyi tercih olur.

Kapat
SEPETİNİZ
{{item.Name}}
{{(item.ProductFeatures | filter: {Id : 2108})[0].Name}}
% {{ ((item.OldPrice - item.Price) / item.OldPrice * 100) | number:'0' }} İNDİRİM
{{(item.ProductFeatures | filter: {Id : 118})[0].Name}} {{item.Amount}} Adet
{{item.TotalPrice | number:2}} TL
{{item.TotalOldPrice | number:2}} TL
Sil
Sepet Boş
SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

ALIŞVERİŞE DÖN
Aramayı Kapat
Kapat
Favori Listenizde Ürün Bulunmuyor

Karşılaştırma listenizde en az 2 ürün bulunmalıdır.

ALIŞVERİŞE DÖN