Televizyon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Televizyon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Date Icon Nisan 04, 2023
Text Sizer
Close Icon3 dakika
  • Facebook Icon
  • Twitter Icon
  • Pinterest Icon
  • Envelope Icon
  • Whatsapp Icon

Televizyonun Kullanım Amacı

Televizyon alacağım ne almalıyım? Sorusunu kendinize sorduğunuz zaman ilk önce kullanım amacını belirlemelisiniz. Film izlemeyi seviyorsanız görüntü ve ses kalitesi öne çıkarken ofis ortamında kablosuz bağlantı özelliği olan wireless modeller ve ekran yansıtma özelliği işlevsel olur.

Televizyon Çeşitleri

Televizyon alırken nelere dikkat etmek gerek gerektiğini bilmek için televizyon çeşitlerine hâkim olmanız lazım. Gelişen teknolojiyle her geçen gün yeni bir model çıkarken sundukları özellikler de farklı olur.

LED TV

LCD’nin yerini artık LED TV modelleri aldı. LED TV aydınlatmasında görüntü panelinin arkasına yerleştirilen yeni teknoloji LED ışıklar yüksek enerji tasarrufu ile bilinir.

OLED TV

Yüksek kontrast, gerçeğe en yakın renkler ve net görüntüsüne eşlik eden geniş izleme açısıyla OLED TV modelleri de üst segmentte yer alır. Yüksek teknoloji ve verimlilik sunan modeller işini hakkıyla yerine getirir.

QLED TV

Sinematografik görüntüler için canlı, gerçekçi ve etkileyici bir seyir sunan QLED TV modelleri düşük ekran parlaklığında bile canlı renkleriyle dikkat çeker. Sinemaseverlerin gerçekçi görünümüyle ilk tercih ettiği televizyon modellerinden olur.

NanoCell TV

Donuk renkler yerine canlı renkleri izlemek isteyenlerin tercihi NanoCell modellerden yana olur. Film ve yayının kalitesi düşük olsa da nanopartikülleri sayesinde istenmeyen renk ve ışıkları ortadan kaldırarak görüntü kalitesini iyileştirir.

Televizyon İzleme Mesafesi ve Boyutu

Televizyon Boyutu

Televizyon alınırken dikkat edilmesi gerekenler listesinde boyut konusunu atlamamak gerekir. İnç cinsinden ifade edilen televizyonlar köşeden köşeye çapraz ölçüldüğü zaman ekran cm cinsini verir. Aşağıdaki tabloda detayları bulabilirsiniz.

38 ekran 15 inç

42 ekran 17 inç

49 ekran 19 inç

55 ekran 22 inç

58 ekran 23 inç

81 ekran 32 inç

94 ekran 37 inç

101 ekran 40 inç

106 ekran 42 inç

117 ekran 46 inç

127 ekran 50 inç

139 ekran 55 inç

152 ekran 60 inç

190 ekran 75 inç

217 ekran 86 inç

Televizyon Boyut Seçiminde Ekran - inç Tablosu

Televizyon Boyutu Nasıl Belirlenir?

Televizyon özellikleri ne kadar iyi olsa da yanlış boyut ya da konumlandırma nedeniyle istenilen verimi alamayabilirsiniz. Bu nedenle kullanılan alanın genişliği ve oturma açısında uygun olarak doğru TV boyutu seçilmelidir. “İzleme mesafesi ÷ 2 ya da 2.5” formülüyle de ideal ortalama ekran boyutunu bulursunuz. “Kaç inç TV kaç metreden izlenmeli?” sorusunun cevabını bulmak için “İzleme Mesafesi = TV ekran boyutu (cm) x 2 ya da 2.5” formülünü uygulayabilirsiniz.

Televizyonun Çözünürlüğü Kaç Olmalı?

En iyi çözünürlük TV izlemeyi sevenler için vazgeçilmez bir özelliktir. Bu nedenle bütçenize uygun olarak HD (720p), Full HD (1080p), 4K (2160p) ve 8K (4320p) UHD çözünürlüklerinden birini seçebilirsiniz. En iyi çözünürlük seviyesi 8K UHD ile başlar ve HD’ye doğru azalır. Bu nedenle çözünürlüğü en iyi UHD TV modelleridir.

Televizyon Yenileme Hızı

Verilerin televizyona aktarma ve burada oynatma süresi yenileme hızı olarak basitçe tanımlanabilir. Bir saniyede resmin kaç kere yenilendiğini gösteren Hertz (Hz) ne kadar yüksekse görüntü o kadar kusursuz şekilde ilerler. Bu nedenle ortalama değer olarak minimum 120 Hz civarında yenileme hızını tercih edebilirsiniz.

Televizyon Bağlantı Türleri

Görüntü ve sesin taşınması ya da cihazların televizyona bağlanması için port türleri önemlidir. Bilgisayarı televizyona bağlamak için ekran yansıtma özelliği yoksa HDMI portu kullanılır. Televizyondan ses, görüntü ve video aktarımı için USB girişi aranmalıdır. USB ile flash bellek takabileceğiniz gibi kolay kullanım için klavye ve Mouse da televizyona bağlayabilir, optik ucu ile ses sistemi takabilirsiniz. VGA, DVI ve Scart girişi de genellikle standart olarak ürünlerde yer alır.

Televizyon Enerji Sınıfı

Televizyonun ne kadar elektrik yaktığını ve bütçenize yansıdığını gösteren özelliği enerji sınıfıdır. Bu nedenle A ile G arasındaki enerji sınıfları arasından seçim yaparken bu durumu göz önüne alabilirsiniz. Enerji tüketimi A’ya yaklaştıkça düşer, G’ye yaklaştıkça artar.

Televizyon Ekstra Özellikleri

Televizyon alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında cihazı kullanırken konforu ve verimi artıracak ekstra özellikler de yer alır. Televizyonda Smart TV özelliği gibi işletim sistemi durumu, ses sistemi ve diğer özellikler bu gruba girer.

Smart TV

Akıllı televizyon olarak bilinen en iyi Smart TV modelleri kullanıcısına uydu kanalları izlemekten çok daha fazla imkan sunarak yeni nesil bir izleme deneyimi yaratır. En hızlı smart TV modelleri ile takılma ve donma yaşamadan Netflix ve YouTube gibi birçok mecradan video ve film izleyebilir, uygulama indirerek görüşmeler yapabilirsiniz.

Android TV

Akıllı TV önerisi isteyenlerin yeni gözdelerinden olan Android TV modelleri aslında işletim sistemini ifade eder. TV modelinin kullanıcı arayüzünde kullanılan sistemin kolay kullanımı dikkat çeker. Ayrıca Google Play bağlantısı ile uygulama ve oyun indirilebilir, Android cihazlar direkt olarak televizyona bağlanabilir.

Google TV

Android işletim sistemi ve Chrome Linux sürümünün entegre edilmesiyle internet televizyonu ve WebTV (MSN TV) siteleriyle etkileşimli bir cihaz özelliği sunar. Uygulamalar konusunda kişiselleştirilmiş listeler oluşturmayı sağlayan bir arayüz türüdür.

HDR

Gerçek görüntü kalitesine ulaşmak için aydınlık ve karanlık ayarlarını düzenleyen HDR özelliği bulunan televizyonlarda detaylar net belli olur.

Ambilight

Ambilight özelliği ile ambiyans oluşturmak için TV ekranının arkasındaki ışıklarla duvara farklı tasarımlar yansıtılır ve ortama estetik bir hava kazandırılır.

Full-array

Televizyon görüntü panelinin her noktasına yerleştirilmiş LED teknolojisi sayesinde yüksek ışık kontrolüyle parlaklık ayarları kusursuza yakın olur.

Ses Sistemi

Yüksek görüntü kalitesinin tamamlayıcısı iyi bir ses sistemidir. Televizyon seçerken görüntünün güzelliğini dengeleyen Dolby Atmos gibi güçlü ses sistemlerinin bulunmasını da önemsemek gerekir.

Televizyonda Futbol İzlemek

Televizyonu Nereye Yerleştirmek Gerekir?

En iyi televizyon modelini seçtikten sonra oturma alanında herkesin görebileceği bir mesafeye yerleştirmeniz gerekir. Ortam parlaklığı nedeniyle düşen görüntü kalitesini dengeleyen bir özellik cihazda bulunmuyorsa pencerenin karşısındaki duvara yerleştirmekten kaçınmanız tavsiye edilir.

Duvara Montaj

Yeni nesil ince ekranlı televizyonları beraberinde gelen aparatları ve matkap gibi bazı araçları kullanarak duvara monte edebilirsiniz. Oturma grubunun yüksekliğini hesaba katarak boynunuzu ağrıtmayacak yüksekliğe montaj yapabilir ya da kurulum sırasında talep edebilirsiniz.

Televizyon Sehpası

Televizyon sehpası üzerine ayakları ile televizyonu koymak istiyorsanız genişliğinin ekran boyutuna uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Televizyon sehpasından geniş bir TV modeli devrilme riski taşır.

Şimdi hayalini kurduğunuz televizyonu uygun fiyata almak için jebinde.com televizyon modelleri ve özelliklerine göz atın ve fırsatları yakalayın!

En İyi Görüntü Kalitesi Hangi TV'de?

En iyi görüntü için 4K ve 8K UHD, OLED ve QLED modelleri tercih edebilirsiniz.

4K mı Daha İyi Full HD mi?

4K 2160p çözünürlük sunarken Full HD 1080p çözünürlük sunar. Bu durumda çözünürlük olarak 4K daha iyidir.

OLED mi Daha İyi QLED mi?

OLED ve QLED TV modellerinin kendine göre avantajları vardır. Bu nedenle kullanıcı beklentisine göre özellikler incelenerek seçim yapılması gerekir.

OLED ile QLED Arasındaki Fark Nedir?

OLED TV incelik, yüksek enerji tasarrufu, başarılı gölgeleme ve hızlı tepki süresi açısından avantajlıdır. QLED TV modelleri büyük boyutlu, canlı renkler ve parlaklık konusunda avantajlıdır.

OLED TV Ömrü Kaç Yıl?

Model ve marka özelliklerine göre değişmekle birlikte OLED TV ömrü minimum 10 ile 30 yıl arasındadır.

Smart TV mi Yoksa Android mi?

Android TV ve Smart TV farkı indirilen uygulamalara dayanır. Farklı arayüzlerin ikisi de kullanışlı olsa da uygulama sayısı açısından Android TV modelleri daha fazla seçenek sunar.

POPÜLER ÜRÜNLER
Philips 55PUS8807 55" 139 cm The One 4K UHD Android TV 3 Taraflı Ambilight Uydu Alıcı
Philips 55PUS8807 55" 139 cm The One 4K UHD Android TV 3 Taraflı Ambilight Uydu Alıcı
27.015,00 TL
İNCELE
Philips 50PUS8807 50" 126 cm The One 4K UHD Android TV 3 Taraflı Ambilight Uydu Alıcı
Philips 50PUS8807 50" 126 cm The One 4K UHD Android TV 3 Taraflı Ambilight Uydu Alıcı
28.304,00 TL
İNCELE
Philips 65OLED807 65" 164 Ekran Uydu Alıcılı Android Smart 4 Taraflı Ambilight 4K Ultra HD OLED TV
Philips 65OLED807 65" 164 Ekran Uydu Alıcılı Android Smart 4 Taraflı Ambilight 4K Ultra HD OLED TV
49.999,00 TL
İNCELE
Grundig FRANKFURT 40 GGF 6970 B Android TV
Grundig FRANKFURT 40 GGF 6970 B Android TV
24.104,00 TL
İNCELE
Beko Crystal Pro B43 C 885 A / 43" 4K Smart Android TV
Beko Crystal Pro B43 C 885 A / 43" 4K Smart Android TV
29.099,00 TL
İNCELE
Grundig Atlanta 55 GGU 8965 B Android TV
Grundig Atlanta 55 GGU 8965 B Android TV
30.054,00 TL
İNCELE
Grundig ROMA 55 GGU 7905 A Android TV
Grundig ROMA 55 GGU 7905 A Android TV
32.069,00 TL
İNCELE
SON YAZILAR
SON OKUDUĞUNUZ YAZILAR
    Kapat
    SEPETİNİZ
    {{item.Name}}
    {{(item.ProductFeatures | filter: {Id : 2108})[0].Name}}
    % {{ ((item.OldPrice - item.Price) / item.OldPrice * 100) | number:'0' }} İNDİRİM
    {{(item.ProductFeatures | filter: {Id : 118})[0].Name}} {{item.Amount}} Adet
    {{item.TotalPrice | number:2}} TL
    {{item.TotalOldPrice | number:2}} TL
    Sil
    Sepet Boş
    SEPETİNİZDE ÜRÜN BULUNMUYOR

    Alışverişe geri dönerek seçiminizi yapabilirsiniz.

    ALIŞVERİŞE DÖN
    Aramayı Kapat
    Kapat
    Favori Listenizde Ürün Bulunmuyor

    Karşılaştırma listenizde en az 2 ürün bulunmalıdır.

    ALIŞVERİŞE DÖN